• DOLAR 33.983
  • EURO 37.823
  • ALTIN 2752.818
  • ...
Yemen Ensarullah hareketi: israil ile savaş başladı. Tel Aviv artık güvenli değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist rejime ait savaş uçakları, Yemen'de Kızıldeniz kıyısında bulunan Hudeyde Limanı'na saldırdı.

Saldırı sonucu Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde Limanı'nda güçlü patlamalar meydana geldi. Saldırıda hayatını kaydenlerin ve yaralananların olduğu belirtildi.

Ensarullah hareketi, siynist rejimin saldırısı sonrası "İsrail ile savaş başladı. Tel Aviv artık güvenli değil." açıklamasını yaptı.

Açıklamada, "Yüce Allah şöyle buyurmuştur: {Kim size saldırırsa, siz de ona, size saldırdığı gibi saldırın. Allah salihlerle beraberdir. Yüce Allah doğruyu söylemiştir.

İsrail, acımasız bir saldırı başlattı ve kıyı kenti Hudeyde’de elektrik santralini birkaç baskınla hedef aldı. Ayrıca tamamı sivil hedefler olan Hudeyde limanını ve yakıt tanklarını da hedef aldı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, bu bariz saldırıya karşılık verecek ve Cenab-ı Hakk'ın yardımıyla İsrail’in hayati hedeflerini vurmaktan çekinmeyecek.

Sonuçları ne olursa olsun, Gazze'deki kardeşlerimize destek operasyonlarını durdurmayacak.

Cenab-ı Hakk'ın yardımıyla, saldırı durana ve kuşatma kaldırılıncaya kadar bu düşmanla uzun bir savaşa hazırlanıyoruz.

İsrail'in Yemen'e yönelik saldırganlığı, tüm ümmetin Filistin davasını desteklemek, İsrail saldırganlığını reddetmek ve Gazze'deki mazlumların kanı için zafer kazanmak amacıyla ciddi eylemlerde bulunmasını gerektirmektedir.” denildi.

Geçtiğimiz günlerde, Tel Aviv'in merkezindeki ABD Büyükelçiliği yakınlarında İHA saldırısıyla güçlü bir patlama meydana gelmişti. Patlamada, bir kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi şarapnel parçaları ve patlamanın etkisiyle yaralanmıştı.

Yemen Ensarullah hareketi, Tel Aviv'i radarların tespit edemeyeceği, hava savunma sistemlerinin engelleyemeyeceği, "Yafa" isimli yeni bir İHA ile hedef aldığını açıklamıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir