• DOLAR 33.968
  • EURO 37.752
  • ALTIN 2746.969
  • ...
Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut hedefimize ulaşmış olacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Deprem bölgelerinde incelemelerde bulunan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bazı temasları gerçekleştirmek üzere bugün Diyarbakır'a ziyarette bulundu. Bakan Kurum, ilk olarak Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyaretinin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Diyarbakır Valilik makamında düzenlenen koordinasyon toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

16 aydır deprem bölgesi için seferberlik şuuruyla çalıştıklarını söyleyen Bakan Kurum, "Tüm işlerimizin merkezinde insanımızın ihtiyaçları var. 11 ilimizde 283 bin konut ve dükkânlarımız süratle yükseliyor. 4 bin 500'e yakın köyümüzde köy konutları yapılmaktadır ve evlerimizi de yöresel mimariye uygun bir şekilde inşa etmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar 11 ilimizde toplamda 76 bin yuvamızı vatandaşlarımıza teslim ettik. Yıl sonuna kadar 200 bin konuta çıkartmak için azimle ve gayretle çalışıyoruz. İnşallah 10 gün sonra temmuz ayının sonunda 15 bin, ağustosta ise 20 bin konutumuzu süratle tamamlayıp bu sayıyı 100 binin üzerine çıkarmış olacağız. İnşallah her ay 25-30 bin konutun teslimiyle birlikte yıl sonuna kadar 200 bin konut hedefimize kavuşmuş olacağız. 2025 yılında 11 ilde depremden hasar görmüş tüm vatandaşlarımızı inşallah sağlam ve huzurlu evlerine kavuşturacağız." dedi.  

Kurum, "Bağlar'dan Bismil'e, Ergani'den Dicle'ye tüm ilçelerde yuvalarımızı yapıyoruz. Bugün tam 4 bin 415 yeni konut ve iş yerimiz bitirildi. Şimdi hızla 17 bin 590 yuva ve iş yerimizi de tamamlayıp ki bu projeleri yaparken de Oğlaklı bölgesi dediğimiz alanda Diyarbakır'a yakışacak yeni ve modern bir uydu kent kuruyoruz. Yaklaşık 15 bin konutlu projemiz; altyapısıyla, okullarıyla, camileriyle, sosyal donatılarıyla tam örnek bir şehircilik modeli olacaktır." ifadelerini kullandı.  

Bakan Kurum, açıklamalardan sonra merkez Bağlar ilçesi Oğlaklı bölgesinde yapımı devam eden deprem konutlarında incelemelerde bulunacak. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir