• DOLAR 33.977
  • EURO 37.787
  • ALTIN 2745.135
  • ...
Bakan Murat Kurum, deprem bölgesine yönelik temaslarını Şanlıurfa’da sürdürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesine yönelik temaslarını sürdürüyor.

Dün, Elazığ’da incelemelerde bulunan Bakan Kurum, ardından Şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Kurum, sonrasında Eyyübiye ilçesi Batıkent Mahallesi'nde yapımı devam eden TOKİ Deprem Konutları'ndaki çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Örnek daireyi de gezen Bakan Kurum, inşaatta çalışan işçilerle sohbet etti. Vali, milletvekilleri, STK’lar ve muhtarlarla İl Koordinasyon Toplantısında bir araya gelen Bakan Kurum, toplantı öncesi basın açıklaması gerçekleştirdi. Bakan Murat Kurum, konuşmasına Giresun’da Tirebolu, Espiye ve Doğankent ilçelerinde meydana gelen selden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak başladı. Bakan Kurum, ekiplerinin sahada olduğunu ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

"Çalışmaları Şanlıurfa'nın iklim koşullarına uygun yürütüyoruz"

Bakan Murat Kurum, Şanlıurfa’da deprem konutlarını incelediklerini belirterek, “İnşaat çalışmaları Şanlıurfa'nın ihtiyaçlarına, mimarisine, iklim koşullarına uygun olacak şekliyle yürütülüyor. Yerleşim yerlerinde, iklim değişikliğinin etkilerini azaltacak adımları atmaya gayret gösteriyoruz. Yağmur suyu hasadı sistemleriyle, güneş panelleriyle binalardaki enerji ihtiyaçlarını giderecek adımları atıyor; bahçelerimizdeki su tüketimini azaltacak çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

"25-30 bin konutluk bir Uydu Kent planlıyoruz"

Bakan Murat Kurum, Şanlıurfa’da 2 bin 446 yeni konut ve iş yerini bitirdiklerini, 10 bin 866 konut ve iş yerini de en kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi. Haliliye’de yeni yerleşim yeriyle alakalı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bakan Kurum, “Osmanbey Mahallemizde; vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek, 25-30 bin konutluk bir Uydu Kent planlıyoruz. Burada altyapısıyla, üstyapısıyla, yeşil alanlarıyla, sosyal donatılarıyla birlikte hem Haliliye'nin hem Şanlıurfa'mızın ihtiyaçlarını giderecek adımları atacağız.” ifadelerini kullandı. Bakan Murat Kurum, Bakanlığın desteğiyle bilim insanlarının da görüşü alınarak Balıklıgöl’ün yenileneceğini söyledi. Orada kapsamlı bir restorasyon çalışması yapılacağını kaydeden Bakan Kurum, Balıklıgöl’ün altyapı ve restorasyon çalışmalarıyla yeni görünümüne kavuşacağını bildirdi.

"Ağustos’ta 20 bin konutumuzu süratle tamamlayacağız"

Bakan Kurum, depremden bu yana 76 bin konutu teslim ettiklerini, yıl sonuna kadar da toplam 200 bin konutu teslim edeceklerini belirterek, “İnşallah temmuz ayı sonunda 15 bin, yine ağustosta 20 bin konutumuzu süratle tamamlayacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle depremzede kardeşlerimize anahtarlarını teslim edeceğiz. İnşallah her ay 25-30 bin konutumuzu etap etap tamamlayacağız.” diye konuştu.

"Deprem bölgesinde siyasi, polemiğe yer yoktur"

Bakan Kurum, 22 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde millete hizmet getirmek için çalıştıklarını vurgulayarak, “Milletimiz bizden hangi eserin yapılmasını beklediyse biz bu eserin yapılması için tüm ekibimizle birlikte, gece gündüz çalıştık. AK Parti’nin eser siyasetiyle, yine Cumhur İttifakının ‘Güçlü Türkiye’ vizyonuyla milletimizin her ferdine hizmet ve eser üretmek için çalışıyoruz. Bir kez daha ifade etmek gerekirse deprem bölgesinde siyasi, polemiğe yer yoktur. Siyasi polemik deprem bölgesinde yapılacak en son şeydir. Deprem bölgesinde kardeşlik ve dayanışma vardır. Mesele milletimizin geleceği ise bundan sonraki her şey teferruattır. Asıl olan milletin ihtiyaçlarıdır. Bu ihtiyaçları gidermek de bu makamlarda oturan kişilere düşmektedir. Burada kişilerin de yapacağı siyaset ve polemik değil, iş üretmektir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir