• DOLAR 34.006
  • EURO 37.811
  • ALTIN 2748.096
  • ...
Av. Talayhan: Gazze'deki soykırım ve katliamın durdurulabilmesi için somut adımların atılması gerekir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'de yaşanan soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM'de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç devam ediyor.

Gazze'de aylardır savunmasız Filistin halkına yönelik soykırım devam ederken, HÜDA PAR'ın, soykırıma katılan Türkiye vatandaşı siyonistlerle ilgili hazırladığı tasarının önümüzdeki hafta Meclis'e gelmesi bekleniyor.

Soykırımın durdurulması için ciddi anlamda adımların atılması gerektiğini belirten Avukat Hüseyin Talayhan, HÜDA PAR tarafından meclise sunulan yasa tasarısının yasalaşması için milletvekillerin destek vermesi gerektiğini belirtti.

Av. Talayhan, "Filistin'de 10 aya yaklaşan bir katliam ve soykırım süreci yaşanıyor. Bu soykırım sürecinde yaklaşık 40 bin Müslüman kardeşimiz şehid olmuştur. Bu soykırım ve katliamın durdurulması için somut adımların atılması gerekmektedir. Bu somut adımların halk nezdinde ciddi anlamda karşılık bulduğu, halkların yapmış olduğu boykot israil'i ciddi anlamda tedirgin ettiği, yaptıkları indirimlerle ortadadır. Bu anlamda devletlerin de üzerlerine düşeni yapması gerektiği, ciddi ambargolar uygulayarak bu siyonistleri ve katliamcıları vazgeçirmeleri gerektiği kanaatindeyiz.  Bu anlamda Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başlatmış olduğu yasal süreç önem arz etmektedir. Ülkemizde de HÜDA PAR tarafından meclise sunulan yasa tasarısının biran önce yasalaşması gerektiği kanaatindeyiz. Meclis'e gelecek olan bu yasa tasarısının tüm milletvekillerince desteklenmesi gerekmektedir. Bu yasa tasarısı sadece bugün israil'in yanında durup soykırıma destek verenlere karşı olmadığı yarın başka ülkelerde de soykırım suçuna bulaşanların yargılanması ile ilgili olduğu, parti yetkilileri tarafından kamuoyuna duyurulmuştur." ifadelerini kullandı.

Kanunun yasalaşması halinde diğer devletlere de örnek teşkil edeceğini ifade eden Avukat Hüseyin Talayhan, "Bu yasa tasarısı ile birlikte T.C.K ve vatandaşlık kanununda yapılacak değişikliklerle soykırım suçuna bulaşan çifte vatandaşların vatandaşlıktan atılması, mal varlıklarına el konulması ve dünyanın neresinde olursa olsun soykırım suçuna bulaşanların, karışanların yargılanması ve bunun neticesinde kısmen de olsa siyonistleri caydırılabileceğini düşünüyoruz. Bununla birlikte bu yasa teklifinin meclisten geçmesi durumunda dünya halklarına da bir cesaret oluşturacağı tartışılmazdır. Bu anlamda tüm milletvekillerinin bu yasa tasarısını desteklemesi ve biran önce meclisten geçip kanunlaşması gerektiği ve gereğinin kısa zamanda yapılması gerektiği kanaatindeyiz." dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir