• DOLAR 33.987
  • EURO 37.775
  • ALTIN 2749.406
  • ...
DSÖ'den Gazze için "salgın hastalık" uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DSÖ Sözcüsü Christian Lindmeier, Gazze Şeridi’nde sağlık sisteminin çökertilmesinin, güvenlik yokluğunun, hareket kısıtlamasının ve sakinlerin devamlı yer değiştirmelerinin, tıbbi destek eksikliğinin, kullanılan suların kötülüğünün ve atık su sorununun aşılanma oranının düşmesine ve salgın hastalıklara yakalanma riskinin artmasına yol açtığını söyledi. 

Lindmeier, yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki mevcut koşulların çocuklar için tehlike oluşturduğunu ve çocuk felci gibi salgın hastalıkların yayılmasına ortam hazırladığını söyledi.

Savaştan önce Gazze Şeridi’nde çocuk felci aşısının yapılma oranının örnek seviyelerde olduğunu belirten  Lindmeier, DSÖ ve UNICEF verilerine göre rutin aşılamayla birlikte gerçekleştirilen çocuk aşısı yapma oranının 2022 yılında yüzde 95’in üzerinde ve 2023 yılında yüzde 89 olduğunu belirtti. 

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile birlikte gerçekleştirilen testler sonucu çocuk felci virüsünün bulunduğunu açıklamıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir