• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Gazeteci ve yazarlar: HÜDA PAR'ın tasarısına destek vermek insani ve vicdani bir görevdir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'de 9 aydır savunmasız Filistin halkına yönelik soykırım devam ederken, HÜDA PAR milletvekillerinin soykırıma katkıda bulunan Türkiye vatandaşı siyonitlerle ilgili hazırladığı tasarının önümüzdeki hafta Meclis'e gelmesi bekleniyor.

Tasarının içerik itibariyle ideolojiler üstü olduğunu ve Meclis'teki tüm parti mensubu milletvekillerine sorumluluk yüklediğini belirten gazeteci ve yazarlar, insani değerlerini yitirmemiş, vicdan sahibi, Türkiye'nin bağımsızlığından yana tüm milletvekillerinin tasarıyı destekleyip bir an önce kanunlaşmasına katkı sunmaları gerektiğini vurguladı.

Sadullah Aydın

"Soykırıma Türkiye vatandaşı siyonistler de katkıda bulunuyor"

Gazze'de Filistinli Müslümanlara yönelik yapılan soykırıma katılan binlerce siyonistin aynı zamanda Türkiye vatandaşı olduğunu belirten Sadullah Aydın, "Yaklaşık 10 aydır Gazze'de, Filistin'in diğer yerlerinde kadınlara, çocuklara, yaşlılara, sivillere, savunmasız insanlara yönelik korkunç bir katliam, soykırım yapılıyor. Ne yazık ki dünyanın duyarsızlığı ve gözleri önünde yaşanan bu soykırıma bizim ülkemizde, Türkiye vatandaşı olan binlerce siyonist de katkıda bulunuyor." dedi.

"Meclis tatile girmeden tasarı kanunlaşmalı"

Türkiye'den işgal altındaki Filistin'e giden yaklaşık 10 bin siyonistin bu vahşi soykırıma katkıda bulunduğunu aktaran Aydın, "HÜDA PAR'ın bu konuda Meclis'e sunduğu ve genel kurulda kabul edilen bir kanun tasarısı var. Bu kanun tasarısının bir an önce Meclis'e gelmesi ve kanunlaşması lazım. Meclis tatile girmeden bu kanunun bir an önce Meclis'te gündem edilmesi ve kanunlaşması lazım. Bu konuda bütün partilere ve milletvekillerine büyük sorumluluk düşüyor." diye konuştu.

"Tasarıya destek vermeyenler vicdanlarda mahkum kalacaklar"

"Çünkü bu ideolojik bir şey değil" diyen Aydın, şöyle devam etti: "Bu insani, ahlaki bir durum. Türkiye'nin bağımsızlığını, geleceğini tehdit eden bir durum. Bağımsız, özgür olduğunu söyleyen bir ülkenin vatandaşı olan siyonistler, işgal altındaki Filistin'e gidip kadın ve çocuklara yönelik soykırım uyguluyorlar. Bu konuda herkese büyük görev düşüyor. Partilerin tüm milletvekilleri bu konuda ivedilikle davranmazlarsa hem tarihin önünde hem halkın vicdanında büyük vebal altında kalacaklar ve mahkum olacaklar."

Veysi Demir

"Dünya tarihinde görülmemiş bir soykırım yapılıyor"

Dünyanın gözü önünde Gazze'de yapılan katliam ve soykırıma karşı vicdanlı halkın dışında elinde yetki bulunan herkesin kör ve sağır kesildiğini vurgulayan bir diğer Gazeteci-Yazar Veysi Demir, "7 Ekim'den bu yana 9 aydır Gazze Şeridi'nde büyük bir katliam ve soykırım işleniyor. Dünya tarihinde görülmemiş bir şekilde soykırım yapılıyor. Kadınlar, bebekler, çocuklar katlediliyor. Buna rağmen dünyanın sesi maalesef çıkmıyor." ifadelerini kullandı.

"Kanun teklifinin bir an önce yasalaşması için gereken yapılmalı"

HÜDA PAR'ın, soykırıma katılan çifte vatandaşların yargılanıp vatandaşlıktan çıkarılmaları yönündeki kanun teklifinin yasalaşmasını istediklerini ifade eden Demir, şunları söyledi:

"Türkiye'de HÜDA PAR milletvekillerinin öncülüğünde çıkarılan ve Meclis'e sunulan bir kanun teklifi var. Bu kanun teklifinde soykırıma katılan çifte vatandaşların yargılanması ve vatandaşlıktan çıkarılması gibi konular var. Bu kanun teklifinin bir an önce yasalaşmasını ve gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Aslında bu kadar bekletilmemesi gereken, ilk günden beri yapılması gereken bir süreçti fakat bugüne kadar Meclis gündemine gelmedi, yeni geldi. Önümüzdeki hafta bunun kanunlaşmasını ve gereğinin yapılmasını bekliyoruz." (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir