• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Şanlıurfalılar: İnsani hassasiyeti olan partilerin kanun teklifine destek vermek gerekir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'de yaşanan soykırıma katılan çifte vatandaşlar hakkında HÜDA PAR tarafından hazırlanan kanun teklifinin TBMM'de görüşülmesi yönündeki önergenin kabulünün ardından başlayan süreç sürüyor.

HÜDA PAR'ın, soykırım suçuna iştirak eden çifte vatandaşlardan yargıdan kaçanların vatandaşlıktan çıkarılmaları ve mal varlıklarına el konulmasını öngören kanun teklifinin önümüzdeki hafta Genel Kurul gündemine girmesi bekleniyor.

İLKHA mikrofonuna konuşan Şanlıurfa halkı, HÜDA PAR'ın yaptığı kanun teklifinin yerinde olduğunu dile getirerek diğer siyasi partilerin de destek vermesi gerektiğini ifade etti.

"İnsani hassasiyeti olan partilerin kanun teklifine destek vermesi gerekir"

Rıdvan Durmaz

Diğer siyasi partilerin de hem insanlık adına hem de Müslüman olarak bu teklife destek vermeleri gerektiğini söyleyen Rıdvan Durmaz, "HÜDA PAR'ın yapmış olduğu bu teklifi çok yerinde buluyorum. Vekillerimiz olarak bizi temsil ettiklerinden dolayı böyle bir yasa teklifi yapmaları bizi memnun etmiştir. Diğer siyasi partilerin de hem insanlık adına hem de Müslüman olarak özellikle AK Parti'nin ve insani hassasiyeti olan diğer partilerin bu kanun teklifine destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Çok yerinde bir teklif olmuş. Bizim adımıza gerçek vekillik yapan HÜDA PAR'lı vekillere de canı gönülden teşekkür ederim." dedi.

"Umudumuz bütün siyasi partilerin tam destek verip Meclis'ten geçmesidir"

Mehmet Çiftçi

Mehmet Çiftçi ise Meclis'te milletvekili bulunan siyasi partilere çağrı yaparak "Yasayı ben de duydum, çok güzel bir şey. Kabul edilse Türkiye'de ve dünyada ilk olacak bir yasadır. Halkın beklentisi de bu taraftandır. İnşallah umudumuz bütün siyasi partilerin buna tam destek verip Meclis'ten geçmesidir. Bir yerde bir soykırım yapılıyor. O soykırıma son verilmesi için tüm siyasi partilerden bu yasaya destek vermeleri lazım." diye konuştu.

"Lütfen bu kanun teklifine destek verin"

Osman Akarslan

Kanun teklifi için HÜDA PAR'a teşekkür eden Osman Akarslan, "Bütün milletvekillerine ve siyasi partilere sesleniyoruz, bu kanun teklifine destek çıkılmalı. Bir tarafta kardeşlerimiz soykırıma uğrarken bir tarafta küçük çocuklar, hamile kadınlar barbarların elinin altında soykırım görüyorsa lütfen bu kanun teklifine destek verin." ifadelerini kullandı.

"Soykırıma ortak olanların Türk vatandaşlığından çıkarılması lazım"

Ramazan Aslan

Ramazan Aslan da kanun teklifine destek verilmesini söyleyerek "Bu yasanın sunulması doğru bir karardır. Bu kararın savaşın ilk başladığı günde yapılması lazımdı. Soykırıma ortak olanların Türk vatandaşlığından çıkarılması lazım. Bu bir vicdan meselesi. Partiden ziyada toplumsal olarak vicdan sahiplerinin bu işe el atması lazım." dedi.

"israile gidip soykırıma ortak olanlar yargılanmalı"

Samet Ayyıldız

Samet Ayyıldız ise şunları söyledi:

"HÜDA PAR'în bu yasa teklifini destekliyorum. Ülkemizden israile gidip soykırıma ortak olanlar vatandaşlıktan çıkarılıp yargılanmaları lazım. Ülkemizde soykırıma destek veren Yahudilerin vatandaşlıktan çıkarılmaları lazım. Tüm siyasi partilerin de bu yasaya destek vermesi lazım. Boykota da devam edelim." (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir