• DOLAR 34.216
  • EURO 37.153
  • ALTIN 2975.281
  • ...
Suriye'de neler oluyor? Mazlum Kobani’den Türkiye mesajı! ABD 'DAİŞ hareketlendi' dedi, SDG af çıkardı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-  Suriye’deki krize ilişkin değerlendirme yapan Kobani, “Bugün herkes Suriye krizinin şiddet, savaş ve kavga yoluyla çözülemeyeceğini biliyor. Bu gerçeği herkesin görmesi gerekiyor ve kriz diyalog olmadan çözülemez. Krizi sona erdirecek bir çözüme ulaşmak için, krizde sahadaki aktif güçler de dahil olmak üzere tüm taraflarla diyaloğa hazırız” ifadeleriyle mesaj verdi.

“Türkiye ile diyaloga hazırız”

Türkiye ile diyalog kurmak istediklerini kaydeden Kobani, şunları söyledi:

“Aynı zamanda Demokratik Suriye Güçleri ve Kuzey ve Doğu Suriye bileşenleri olarak bizlerin dikkate alınması gereken temel ilkelerimiz ve haklarımız var ve krize radikal bir çözüme ulaşmak için hep birlikte diyaloğa girmeliyiz.

Türkiye dahil tüm güçlerle diyaloğa hazırız, çatışmaların durmasına ve krize siyasi çözüm bulunmasına yol açacak her türlü diyaloğu destekleyeceğiz.

Biz her zaman Suriye coğrafyasının birliği ve bölünmesinin önlenmesi için çalıştık ve bu mücadelemizi, çalışmayı bugün de yarın da sürdüreceğiz. Bugünkü politikamız Suriye topraklarının birliğini korumak.”

SDG'DEN GENEL AF!

Öte yandan SDG’ye bağlı Suriye Kuzeydoğu Özerk Yönetimi,  bölgelerinde genel af ilan etti.

Buna göre SDG’ye yakın aşiretlerin kefaletiyle bir grup DAİŞ'li de serbest bırakılacak. 

 ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, ise DAİŞ'in  yeniden yapılanmaya çalıştığını açıkladı.

Uluslararası Koalisyon güçleri de  Suriye'nin doğusunda Fırat Nehri boyunca, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) kontrolündeki bölgelerde, Deyrizor'un doğu kırsalındaki bazı köylerde gözetleme kuleleri inşa etmeye başladı.  kulelerin sayısının 142'ye ulaşması beklenirken, kaynaklar bu kulelerin inşa edilme amacının  DAİŞ'in hareketlerini izlemek olduğunu öne sürdü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir