• DOLAR 33.991
  • EURO 37.773
  • ALTIN 2823.143
  • ...
HAMAS, UAD kararını memnuniyetle karşıladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS, UAD'nin dünkü kararıyla ilgili yayınladığı açıklamasında UAD’nin siyonist işgalin hukuka aykırılığını ve buna son verilmesinin gerekliliğini teyit ettiğini vurguladı.

Kararın, faşist yerleşim sistemini teşhir ettiğini ve sona ermesini talep ettiğini ve işgalci hükümetlerin Filistin halkına ve topraklarına karşı işlediği yaygın uluslararası hukuk ihlallerinin ortaya çıkarılmasına işaret ettiğini aktaran HAMAS, UAD’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) "israil işgaline son verecek önlemlerin değerlendirilmesi yönündeki talebinin, ciddi adımların atılması için acil eylem ihtiyacını ortaya koyduğu" ifade edildi. 

HAMAS, işgal rejimin, "ABD yönetiminin tam desteğiyle tüm uluslararası kararları görmezden geldiğine dikkat çekerek, uluslararası topluma siyonistleri bu kararları uygulamaya zorlama çağrısı yaptı.

UAD Başkanı Lübnanlı Yargıç Nawaf Salam, dün Lahey’deki halka açık oturumda, siyonistlerin işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin danışma görüşünü açıkladı.

 İşgal altındaki Filistin topraklarının parçalanmış ayrı bölgeler değil, "tek bir bölgesel birim" olduğunu belirten UAD, siyonist rejimin, "Gazze’de işgalci güç konumunda olduğunu, Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da da işgalci olduğunu" vurguladı. 

UAD, ayrıca siyonist rejimin "Filistin topraklarındaki işgaline en kısa sürede son vermesi" gerektiğini ifade ederek, tüm devletlerin "israilin işgal ettiği topraklardaki varlığını hukuki olarak tanımama ve yardım ya da destek sağlamamakla yükümlü olduğunu" kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir