• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Umutlar Çiçek Açsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Manisa'da Valilik öncülüğünde 13 kurumun ortak çalışmasıyla başlatılan "Umutlar Çiçek Açsın Projesi" ile çocuk suçluluğu, kadına şiddet ve madde bağımlılığına savaş açıldı.


2012 yılında başlatılan proje için, Zafer Kalkınma Ajansı'ndan 164 bin liralık maddi destek alındı. Proje kapsamında vatandaşlara ulaşan, uygulayıcı ve hizmetleri sunan kurumların uzman personellerine eğitim verildi. 300 kamu personelinin 2 günlük eğitimden geçtiği projede gönüllü sosyal hizmet uzmanlığı yapacak personele sertifikaları verildi.


Sertifika törenine Manisa Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Yılmaz, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Melih Karakaş, Halk Sağlığı Müdürü Doktor Ziya Tay ve gönüllü personeller katıldı.


Manisa Vali Vekili Necmettin Yalınalp, konuşmasında, "İnsana yapılan hizmet ibadetlerin en güzelidir. İnsan karmaşık bir varlıktır. Dolayısı ile insanı eğitip, insanı zararlı alışkanlıklardan kötü hallerden kurtarmak için yapılan hizmete çok değer veriyorum. Bu projede yer alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze, İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüze, İl Sosyal Etüt Proje Şube Müdürlüğümüze değerli Sivil Toplum Örgütlerine, bu projeye eğitici olarak katılan sizlere, Sponsor kurumlarımıza bütün proje katılımcılarına, bu projenin duyurulmasında çok büyük emeği olan siz basın mensuplarına teşekkür ediyorum." dedi.


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Yılmaz törende yaptığı konuşmada, şiddetin toplumsal bir sorun olduğunu, özellikle kadına şiddet konusunda büyük sorunların yaşandığını belirterek, erkeklere yönelik şiddetin de azımsanmayacak kadar arttığını söyledi.


Yılmaz, "Şiddeti tamamen önlemek mümkün değil. Kanunlar şiddetin önlenmesi için yeterli olmuyor. Biz bunu eğitimle çözeceğiz. Bu eğitimlerle şiddeti en aza indirmeyi hedefliyoruz. Proje kapsamında eğitilen 300 kişi, gönüllü elçi gibi çalışarak mağdur vatandaşlara yol gösterecekler." dedi.


Konuşmaların ardından eğitime katılan personellere Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Yılmaz, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Melih Karakaş ve Halk Sağlığı Müdürü Doktor Ziya Tay tarafından sertifikaları verildi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir