• DOLAR 34.001
  • EURO 37.84
  • ALTIN 2749.25
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan:  Aynı suda iki kez yıkanılmaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti;

Kıbrıs Türk halkının özgürlüğe kavuşmasını sağlayan Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde sizlerle beraber olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. 85 milyonun selam ve sevgilerini özellikle iletmek istiyorum. Bizleri bağrınıza bastığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Vatan için, bayrak için, istiklal ve istikbalimiz için toprağa düşen yiğitlerin aziz ruhları şad olsun. Kıbrıs Türk'ünün hakları ve hürriyetleri için cesaretle savaşan gazilerimizin her birinin ellerinden öpüyor, şükranlarımı sunuyorum. Kıbrıs Barış Harekatı'nın mimarları olan Bülent Ecevit'i, Necmettin Erbakan'ı, Alparslan Türkeş ile diğer devlet ve siyaset adamlarımızı rahmetle anıyorum. 

BM BARIŞ GÜCÜ CİNNET FURYASINI DURDURAMADI
Kıbrıs Türk halkı hem kurucusu ve ortağı olduğu devletten dışlanıyor hem de eli kanlı EOKA'nın saldırılarına maruz kalıyordu. BM Barış Gücü bile cinnet furyasını durduramadı. Katliamın önüne geçemedi. 1974'e gelindiğinde insanlık dışı saldırılar zirveye ulaşmıştı. Tam 50 yıl önce bugün kahraman Mehmetçik, Kıbrıs Türkü'nün istiklaline vurulmak istenen hançeri sökmek üzere tarihi bir adım attı. Anavatan ve garantör ülke olarak hak ve yükümlülüklerimiz ile tarihin omuzlarımıza yüklediği sorumlulukla harekete geçtik. O gün tüm dünyaya Kıbrıs Türkü'nün yalnız olmadığını ve asla yalnız bırakılmayacağını gösterdik. Rumların ateşe verdiği ekin tarlalarına, gül bahçesine girer gibi paraşütle indirme yapan Mehmetçiğimiz, denizci leventlerimiz cesaretlerini bir kez daha tarihe kazımıştır. O gün burada hangi coşku, sevinç ve gurur hakimse Türkiye'de aynı bayram havası hakimdir. Bugün de bayram olarak kutladığımız 20 Temmuz'ı Kıbrıs Türk halkının barış ve istikrar özlemi ve idealleri doğrultusunda egemenlik haklarının ve eşit statüsünün korunmasının sembolü olarak görüyoruz.

MİÇOTAKİS'E 'SATAŞMA YAPMA' DEDİK
Adanın güneyinde ise kendilerini Kıbrıs adasının tek hakimi gören şımarık zihniyet var. Rum lider EOKA teröristlerini anma törenlerine katılıyor, Kıbrıs Türk'ü kardeşlerimiz Güney'e geçtiklerine saldırıya uğruyor, Güney'deki camiler kundaklanıyor. İşte geçenlerde Yunanistan Savunma Bakanı akla ziyan açıklamalar yaptı. Sayın Miçotakis'le yurt dışında bir araya geldik, kendilerine 'Ayın 20'sinde biz KKTC'deyiz, duydum ki sen de Güney'desin, herhalde bizlere sataşma yapmazsın' dedim. Böyle bir şey düşünmediğini söyledi. 'Düşünmüyorsan mesele yok' dedik, yola devam. Bölgede devam eden çatışmalar karşısında tüm adanın güvenliğini tehdit etme riski olan son derece sorumsuz adımlar atılıyor. Aynı suda iki kez yıkanılmaz. Adadaki gerçekleri görmezden gelerek hiçbir yere varılmaz. Kıbrıs'ta federal bir çözümün mümkün olmadığına inanıyoruz. Müzakerelere yıllar önce İsviçre'de bıraktığımız yerden devam edelim demenin kimseye faydası yoktur. Biz Kıbrıs'ta kalıcı barışı ve çözümü sağlamaya hazırız. Çözüm yolunda uzatılan hiçbir eli havada bırakmayız. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir