• DOLAR 33.985
  • EURO 37.884
  • ALTIN 2752.002
  • ...
İşgalcide yer  yerinden oynuyor: Büyük bir açık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-  Yediot Ahronot gazetesi için kaleme aldığı yazısında askeri analist Zaytoun, hava, kara ve denizde konuşlandırılmış radarlar dahil olmak üzere işgal rejimi hava savunma sistemlerinin ülkenin en stratejik hedeflerinden biri olan Tel Aviv'e gönderilen bir İHA'yı tespit edememesini güvenlik eksikliklerinin açık bir göstergesi olarak yorumladı.

Tel Aviv üzerinde bir İHA patlamadan önce hiçbir uyarı sireni çalmadığına dikkati çeken Zaytoun, görgü tanıklarının ise patlamadan hemen önce "vızıltı" benzeri yüksek bir ses duyduğunu aktardı.

Siyonist  askeri analiste göre yaşanan olay, işgal  ordusunun hava savunma sistemlerindeki büyük başarısızlığı ortaya koydu. Ordunun ilk açıklamasında kusurunu kabul ettiğini belirten Zaytoun, şu ifadeleri kullandı: "Görünen o ki karada, havada veya denizde İsrail ordusunun hiçbir radarı, düşman İHA'sını yaklaşırken tespit edemiyor. Bu ihmal, tüm hava savunma sistemlerinin yüksek alarm durumunda olması gereken bir zamanda büyük bir güvenlik açığını temsil ediyor."

Bu haberler de ilginizi çekebilir