• DOLAR 34.029
  • EURO 37.855
  • ALTIN 2739.514
  • ...
İŞGALCİNİN KALBİ VURULDU!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS

Siyonist çapulcuların sözde başkenti Tel Aviv'in merkezinde ABD Büyükelçiliğine yakın noktada gece saatlerinde güçlü bir patlama oldu.

İşgalci çete acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızından yapılan açıklamaya göre, 50 yaşlarında bir adam isabet eden şarapnel nedeniyle telef oldu. Sağlık ekipleri, ikisi evinde ikisi de sokakta şarapnel ve patlamanın etkisiyle yaralanan sekiz kişiye müdahale etti.

İşgal rejimi ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Tel Aviv'deki patlama "bir hava unsuru" nedeniyle meydana geldi ve uyarı sirenleri çalmadı.

Saldırıyla ilgili soruşturma açıldığı ve güvenlik birimlerinin bölgede çalıştığı belirtildi. Siyonist terör çetesinin hava kuvvetlerinin, işgal rejiminin hava sahasını korumak için devriyelerini sıkılaştırdığı ve ordunun vatandaşlara yaptığı güvenlik uyarısında herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi.

Öte yandan, Yemen'deki Ensarullah’ın Askeri Sözcüsü Yahya Seri de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tel Aviv'e saldırı düzenlendiğini doğruladı.

DRON, SAATLERCE ALÇAK İRTİFADA UÇTU

Siyonist çete basınında patlamanın ABD'nin Tel Aviv'deki elçilik binasının çok yakınında meydana geldiğine dikkat çekildi.

İşgal rejimi ordu radyosuna göre Tel Aviv'de patlayan İHA tespit edildi ancak engellenmedi

Öte yandan siyonist terör ordusunun, Tel Aviv'e düzenlenen saldırıdaki insansız hava aracını (İHA) tespit ettiği ancak tehdit olarak algılanmadığı için imha etmediği bildirildi.

İşgalcilerin ordu radyosunun haberine göre siyonistlerin hava kuvvetleri, Tel Aviv'e düzenlenen ve bir kişinin öldüğü İHA saldırısı hakkındaki ön soruşturmasını tamamladı.

Hava radar sistemlerinin İHA'yı tespit ettiği ancak "tehdit" olarak sınıflandırmadığı, bu nedenle saldırı sirenlerinin çalmadığı ve İHA'nın imha edilmediği aktarıldı.

siyonistlerin hava kuvvetlerinin, İHA'nın vurulması gerektiğini, olayın ciddi bir "hata olduğunu" kabul ettiği kaydedildi.

Saldırıda kullanılan hava unsurunun "uzun menzilli bir dron olduğu, saatlerce alçak irtifada uçtuğu, deniz yönünden gelerek Tel Aviv'de patladığı" belirtildi.

İşgalci ordusunun, saldırıyı üstlenen Yemen'deki Ensarullah’a işaret etmemesi ise dikkati çekti.

SİYONİST BASIN: “ŞOK ETKİSİ” MEYDANA GETİRDİ!

Siyonist çete basını Ensarullah’ın Tel Aviv'e İHA saldırısının güvenlik kurumlarını "şoka uğrattığını" bildirdi

The Jerusalem Post gazetesinde yer alan analizde, Ensarullah’ın Tel Aviv’e düzenlediği saldırının, siyonistlerin rejimdeki askeri güvenlik kurumlarında “şok etkisi” yarattığı ifade edildi.

Yazıda, siyonist rejimin, düşük irtifada uçan ve radar sistemlerini, hava savunma bataryalarını aşabilen İHA'larını imha kapasitesini geliştirme konusunda ağırdan aldığı eleştirisi yapıldı.

Asıl “korkutucu olan şeyin”, Ensarullah’ın Tel Aviv'e gizlice bir İHA gönderebilmiş olmasının olmadığı ancak işgal çetesinin askeri elitinin, siyonistleri gelecekte benzeri saldırılardan korumak için bir plan üzerine odaklanmaması olduğu kaydedildi. AA

170 Gemi Hedef Alındı

Yemen'deki Ensarullah, kasım ayından bu yana Kızıldeniz ile Umman Denizi’nde işgalci çete, ABD ve İngiltere’ye ait 170 gemiyi hedef aldıklarını duyurdu.

SANA

Yemen'deki Ensarullah’a ait Al Masirah Televizyonu, Ensarullah Hareketi’nin lideri Abdulmelik el-Husi’nin konuşmasını yayımladı.

Ensarullah lideri konuşmasında, harekete bağlı Yemen Deniz Kuvvetlerinin, bu hafta 25 balistik füze ve botlarla söz konusu gemilere saldırı gerçekleştirdiklerini belirterek, Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde kasım ayından bu yana hedef alınan işgalci çete, ABD ve İngiltere ile bağlantılı gemilerin toplam sayısının 170'e çıktığını söyledi.

Siyonist çapulcuların Kızıldeniz’deki seyrüseferinin ciddi derecede azaldığına dikkati çeken Husi, siyonist çetenin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının durmaması halinde "operasyonlarının" süreceğini vurguladı.

KIZILDENİZ'DEKİ DURUM

Ensarullah, işgalci çetenin Gazze'deki saldırılarına tepki gerekçesiyle 31 Ekim 2023'te Yemen açıklarında siyonist şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere el koymaya, bazılarına da insansız hava araçları ve füzelerle saldırılar düzenlemeye başladı.

ABD güçleri, bu süreçte birçok kez Yemen'den atılan füze ve kamikaze dronları düşürdüğünü duyurdu.

Ensarullah eylemlerinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi, Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldı.

ABD, küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçesiyle 18 Aralık 2023'te bir grup ülkenin katılımıyla Ensarullah güçlerine karşı "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu "deniz görev gücü" oluşturulduğunu açıkladı.

Kızıldeniz'de 31 Aralık 2023'te siyonist çete ile bağlantılı gemiyi ele geçirmeye çalışan Ensarullah’a ait 3 sürat teknesi, ABD helikopterlerince ateş altına alındı.

Ensarullah Hareketi, 10 Ocak'ta da işgal rejimine destek olduğu gerekçesiyle Kızıldeniz'de ABD'ye ait bir geminin füze ve kamikaze dronlarla hedef alındığını duyurdu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 11 Ocak'ta ABD ve Japonya tarafından sunulan, Ensarullah’ın Kızıldeniz'deki saldırılarının acilen sonlandırılmasının istendiği kararı kabul etti.

Küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'si, Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayarak Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rotayı sunan Süveyş Kanalı üzerinden yapılıyor. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir