• DOLAR 34.048
  • EURO 37.689
  • ALTIN 2709.445
  • ...
Netanyahu, güvenlik toplantısını erken bitirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

İşgal rejimindeki "Walla" sitesine göre, dün gece Gazze Şeridi'nde esir takası ve ateşkes anlaşmasının gündemde olduğu bir güvenlik toplantısı düzenlendi.

Genelkurmay Başkanı Halevi, Netanyahu'yu "mümkün olan en kısa sürede bir esir takası anlaşmasını kabul etmeye" çağırdı.

Ancak yerel saatle 23:30'da başlayan ve uzun sürmesi beklenen toplantı 30 dakika içerisinde Netanyahu tarafından "yorgun olduğu" gerekçesiyle bitirildi.

Netanyahu yeni taleplerle ateşkesi geciktiriyor

Muhalif siyasetçiler ve bazı sözde hükümet üyeleri, Netanyahu'nun siyasi nedenlerle Hamas ile olası bir ateşkesi geciktirdiğine inanıyor.

İşgal rejimi ile Hamas arasında yürütülen dolaylı esir takası müzakereleri sürerken, Netanyahu'nun Filistinlilerin kuzey Gazze'ye dönmesini engelleyecek bir mekanizma oluşturulması yönünde yeni taleplerde bulunması nedeniyle de görüşmeleri yavaşlattığı tartışılmıştı.

Ayrıca, Başbakan'ın "Philadelphia Koridoru" olarak adlandırılan Gazze Şeridi'nin Mısır sınırı ile Refah Sınır Kapısı'ndaki işgalinin devam edeceği konusundaki açıklamaları da ateşkes müzakerelerinde endişeye yol açıyor.

Netanyahu, dün Gazze'ye yönelik saldırıların işgalci İsrail ile Hamas arasındaki olası esir takası mutabakatını geciktirmediğini aksine ilerlettiğini iddia etmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir