• DOLAR 34.077
  • EURO 37.719
  • ALTIN 2730.582
  • ...
Yeni İngiliz hükümeti UNRWA'ya fon sağlamaya devam etme kararı aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ammar Kızılçınar

İngiltere, işgal rejimin 7 Ekim'de UNRWA'nın bazı çalışanlarının Aksa Tufanı Operasyonu'na karıştığı yönündeki suçlamalarının ardından UNRWA'ya fon sağlamayı durduran birkaç ülkeden biriydi.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lamy parlamentoya verdiği demeçte, ajansın "en yüksek tarafsızlık standartlarına uymasını sağlamak için" adımlar attığından emin olduğunu söyledi.

"Parlamentoya, UNRWA fonlarının askıya alınmasını kaldıracağımıza ve İngiltere'nin ajansa 21 milyon sterlin veya yaklaşık 27 milyon ABD doları sağlayacağına dair güvence verebilirim." dedi.

Bu yılın başlarında, İngiliz politikacılar ve aktivistler, önceki hükümetin Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) sağlanan fonları askıya alma kararını, işgal rejimin Gazze'de işlediği soykırımın bir parçası olarak değerlendirdiler.

Eski Muhafazakar hükümetteki İngiliz Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın finansmanının askıya alındığını duyurdu ve UNRWA çalışanlarının Aksa Tufanı operasyonuna katılımıyla ilgili "rahatsız edici suçlamaları" gözden geçirdiğini belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir