• DOLAR 34.01
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2724.586
  • ...
Bu nasıl küstahlık? Siyonistler Filistin'i işgal ettiklerini reddetti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Bakanlık, siyonist israilin işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin açıkladığı danışma görüşüne tepki gösterdi.

Katil rejimin, UAD'nin görüşünü reddettiğine yer verilen açıklamada, "Mahkemenin görüşü ne yazık ki tamamen yanlıştır. Siyasetle hukuku birbirine karıştırıyor. New York'taki BM koridorlarındaki siyaseti, Lahey'deki UAD'nin mahkeme salonlarına taşıyor." iddiasında bulunuldu.

Açıklamada, görüşün "Orta Doğu gerçekliğinden tamamen kopuk" olduğu öne sürülerek, "Görüş, sadece çatışmalara çözümü olasılığını zorlaştırır." denildi.

Filistin Yönetimi'nin suçlandığı açıklamada, "Barış ancak taraflar arasında doğrudan müzakere yoluyla sağlanabilecektir ve Filistin Yönetimi uluslararası mahkemelere başvurarak bu realiteden kaçamayacaktır." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, UAD'nin görüşünün "tek taraflı" olduğu ve geçmişi göz ardı ettiği öne sürülerek, "Ayrıca bugün yayınlanan görüşün tavsiye niteliğinde olduğunu ve hukuki açıdan bağlayıcı olmadığını da belirtmek gerekir." değerlendirmesi yapıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir