• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever'den 6-8 Ekim uyarısı: Aynı oyun tekrar tezgâhlanmak isteniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever, geçtiğimiz günlerde madde bağımlıları tarafından sabah namazında camiye giderken bıçaklı saldırıya uğrayan İmam Demir'i ziyaret ederek yaşanan olayın 6-8 Ekim Kobani bahaneli olaylarına hazırlık olarak değerlendirilecek benzer bir tezgâh olduğuna ifade etti.

Diyarbakır'ı ifsat etmek için bazı çevrelerce ciddi çalışmalar yapıldığını belirten Gülsever, sabah namazına giderken saldırıya uğrayan Demir'in saldırıya uğradığı saate dikkati çekerek, "Normalde o saatte namaza gidenler dışında kimse dışarıda olmaz. Ama o saatte bakıyoruz ki madde bağımlıları sokaklarda… 6-8 Ekim de aynen bu süreç gibi bir dönemdi. Bu PKK medyası bunu işledi ve gençlerin zihninde bir şeyler oluşturdu. Madde bağımlılığı ile beraber gençleri kullanmak suretiyle sokağa döktüler ve katliamlara sebebiyet verdiler. Aynı oyun tekrar tezgâhlanmak isteniyor." dedi.

"DEM belediyesinin direktifleri ile Kur'an kursları ve camiler kapatıldı. Bunun yerine ise cinsi sapkınlığı yayıyorlar"

"Diyarbakır'ın etrafını açık hava meyhanesine çevrilmesinin neresi özgürlüktür?" diye soran Gülsever, "Ben çocuğumun elinden tutarak Diyarbakır'ın çevresini gezemiyorum. Hanımla beraber oralarda gezemiyorum. Adeta sarhoşların nara attığı yerler olmuş. O çevrede yaşayan insanlar balkonlarına çıkamıyor. Yine aynı şekilde parklarımıza baktığımızda cinsi sapkınlığı aşılama yerleri olmuş. Parklarda önceden Kur'an kursları, camiler vardı. Şimdi DEM belediyesinin direktifleri ile bu Kur'an kursları ve camiler kapatıldı. Bunun yerine ise cinsi sapıklığı yayıyorlar. Bu özgürlük falan değil." ifadelerini kullandı. 

"Vatandaş, çocuklarının görmesini istemediği durumları; sitesinde, mahallesinde, sokağında işlenmesini kabul etmez"

Cinsi sapkınların gençleri sapkınlığa teşvik etmesi karşısında halkın her zaman durduğunu vurgulayan Gülsever, "Halk da bu sapıklıkları kabul etmez. Ama yine de malum zihniyet halka bunu dayatıyor. Vatandaş çocuklarının görmesini istemediği durumları sitesinde, mahallesinde, sokağında işlenmesini kabul etmez. Kemalist Türklerle Kemalist Kürtler birleşmişler ve bu milleti ifsat etme üzerine çabalıyorlar. Öyle görülüyor ki özellikle seçtikleri yer Diyarbakır'dır. Seçim sonrası kolları sıvamış ve tekrar bir şeylerin peşine düşmüşler. Halkın huzurunu bozma peşindeler." dedi.

"Bir muhtarın başarabildiğini bir vali başaramıyor mu?"

Mülki amirlerin ve yetkililerin sapkınlıklar karşısındaki sessiz duruşunu da eleştiren Gülsever, "Şunu da söylemek lazım, mülki amirler ne yapıyor? Bu kadar açık alanda yapılan gayri resmi, gayri hukuki, gayrı kanuni işler yapılırken neden ses çıkartmıyorlar? Bir yerden mi korkuyorsunuz? Sur'da bir muhtar, madde bağımlılarının meskeni haline gelmiş olan yıkık evlere el attı, hepsini kilitledi ve madde bağımlılarını mahallesinden def etti. Bir muhtar bunu başarabiliyorsa bir vali bunu başaramıyor mu? Belediyeler ne güne duruyorlar? Halkın bu tür sorunlarla çözüme kavuşturmaları gerekmiyor mu?" şeklinde konuştu.

Gülsever son olarak İmam Demir'e saldıran failin kimliğinin belli olmasına rağmen halen 6 gündür yakalanamamasına tepki göstererek kolluk kuvvetlerinin faili yakalamadığı takdirde olayın önü ve arkasının karanlıkta kalacağı ve bu tür saldırıların devam edeceğini belirtti.

Ne olmuştu

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde sabah namazı için evinden çıkan Çift Kastal Camii imamı Ramazan Demir, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bıçaklı saldırıya uğrayarak elinden, boyun kısmından ve başından aldığı darbelerle yaralanmıştı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir