• DOLAR 33.981
  • EURO 37.555
  • ALTIN 2721.752
  • ...
Sebastian Hotz Trump paylaşımı nedeniyle işini kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alman komedyen Sebastian Hotz, eski ABD Başkanı Trump'a yönelik suikast girişimi sonrası X'te yaptığı paylaşım nedeniyle sıkıntıya düştü. "El Hotzo" adıyla tanınan Hotz, Trump'ın ölümden döndüğü anı "maalesef son otobüs kaçtı" şeklinde yorumladığı bir dizi tweet attı. Ayrıca "Faşistlerin ölmesi gerçekten harika" şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Bu paylaşımlar, Trump destekçileri ve Elon Musk'ın tepkisini çekti ve Hotz, bu hafta kamu yayıncılığındaki işini kaybetti. Hotz, paylaşımlarını sildikten sonra, ekran görüntüleri sosyal medyada yayılmaya devam etti. Savunma amacıyla yaptığı açıklamalarda, "Hiç kimse kimseyi faşistlere sempati duymaya zorlamıyor; bunu yapmak herhangi bir sonuçla karşılaşmadan mümkün" ifadelerini kullandı.

CEZAİ SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Öfkelenen internet kullanıcıları, bu tipik küstahça açıklamaları kınarken, Almanya Parlamentosu'nun (Bundestag) başkan yardımcılarından Wolfgang Kubicki, cezai soruşturma açılması çağrısında bulundu. Tartışma, Berlin merkezli kamu yayıncısı RBB'yi Hotz'un 2022'den beri ortak sunuculuğunu yaptığı radyo programı Theoretisch Cool'daki katılımını iptal etmeye yöneltti. Program direktörü Katrin Günther, "Açıklamaları RBB'nin savunduğu değerlerle uyumlu değil" dedi.

Hotz, isini kaybetmesini X'te meydan okuyan bir tavırla, "Ben Almanya'nın en küstah işsiziyim" ifadeleriyle duyurdu.

"MUSK'IN ÖLÜMÜNÜ DİLEDİ"

Tartışma, aşırı sağ ile yakın bağları olduğu bilinen Alman YouTuber Naomi Seibt'in, El Hotzo'yu, Musk'ın ölümünü dilemekle suçlamasıyla daha da tırmandı.

Hotzo, Mayıs 2022'de, multimilyarderin gizemli koşullar altında kendi ölümünü tahmin ettiği bir tweet'e duyduğu coşkuyu dile getirmişti. Musk daha sonra Seibt'in X hakkındaki videosuna bir bağlantı yayınlayarak Almanya başbakanı Olaf Scholz'a harekete geçmesi için çağrıda bulundu.

Musk,"ABD Başkanlık adayı ve benim ölümümü dileyen biri Alman hükümeti tarafından para alıyor. Was ist das [bu ne]?" paylaşımında bulundu.

MUSK'A TEPKİ GECİKMEDİ

Hotz daha sonra 1,4 milyon takipçisi olduğu Instagram'da Musk'ın paylaşımını anne ve babasını ziyaret ederken gördüğünü yazdı.

Hotz, "Bir düşünün: Dünyanın en zengin adamı sizin aptalca bir tweetiniz yüzünden şansölyeyi etiketliyor ancak anneniz bugün bulaşıkları yıkamanız gerektiğini söylüyor" ifadelerini kullandı.

Perşembe günü, Almanya'nın ulusal kamu yayıncısı ARD, komedyenin o akşam planladığı etkinliğini "güncel gelişmeler nedeniyle" iptal edeceğini duyurdu.

TGRT

Bu haberler de ilginizi çekebilir