• DOLAR 34.066
  • EURO 38.079
  • ALTIN 2834.987
  • ...
Yemen'de ekonomik çatışmalar arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası alanda tanınan Yemen Merkez Bankasının Ensarullah kontrolündeki başkent Sana’dan merkezlerini taşımayan 6 banka ile iş yapmayı bırakma kararı almasıyla ülkede ekonomik çatışma ciddi bir hal aldı.

Merkez Bankası Başkanı Ahmed Galib el-Mabeki tarafından 10 Temmuz'da yayımlanan kararla, Tadhamon, Yemen ve Kuveyt, Shamil, Al Amal Microfinance, Al-Kuraimi Islamic Microfinance ve Uluslararası Yemen olmak üzere 6 bankanın bankacılık lisansları iptal edildi.

Kararda bu bankaların meşru hükümetin kontrolü altındaki bölgelerdeki şubelerinin, bir sonraki duyuruya kadar faaliyetlerini sürdürmeleri öngörüldü. 

Lisanslar, Merkez Bankası'nın mayıs ayında, Yemen hükümetinin "örgüt" olarak sınıflandırdığı Ensarullah'la olan ilişkileri nedeniyle bu bankalarla iş yapmayı durdurma talimatı vermesinden yaklaşık iki ay sonra iptal edildi.

Merkez Bankası'nın talimatına yanıt olarak Ensarullah de meşru hükümetin kontrolündeki bölgelerde bulunan 13 bankayla işlem yapmayı yasaklayan bir karar yayımladı. Ensarullah işlem yapmayı yasakladığı bankalar arasında Al-Qutaibi İslam Bankası, Aden İslam Bankası, Al-Inma Bankası ve Yemen Ulusal Bankası da bulunuyor.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir