• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
HAMAS'tan Filistin Devleti'nin kurulmasını reddeden karara ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kararın siyonistlerin Filistin halkının haklarını ve uluslararası hukukun garanti altına aldığı geleceğini belirleme hakkını inkar eden politikalarının teyidi niteliğinde olduğu ifade edildi.

Bildiride, Filistin halkının, siyonist işgalcilerin kendisine karşı yürüttüğü faşist imha savaşı karşısında direnişini, mücadelesini ve meşru savunmasını sürdüreceği, bağımsız devletini kurma hakkını söküp alacağı, Filistin kimliğini yok etme ve tehcir planlarını boşa çıkarmaya devam edeceği kaydedildi.

HAMAS, kararın uluslararası topluma bir meydan okuma mesajı ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’e Birleşmiş Milletler’e tam üyelik verilmesini destekleyen kararlarının hafife alınması anlamına geldiğini bildirdi.

Bildiride ayrıca, Knesset’in suç niteliğindeki kararlarını ve uygulamalarını durdurmak, Filistin halkının tüm haklarına erişmesini sağlamak için uluslararası toplumun ciddi olarak harekete geçmesi gerektiğini vurgulandı.

 İşgal rejimi parlamentosu Knesset, Filistin Devleti kurulmasını reddeden önergeyi dün 9’a karşı 68 oyla kabul etti. HAMAS ve İslami Cihad, Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) çağrıda bulunarak, Knesset’in kararına misilleme olarak işgal rejimini tanıma kararını geri çekmesini istedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir