• DOLAR 33.912
  • EURO 37.575
  • ALTIN 2723.307
  • ...

Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Buna göre doktorlar, diş hekimleri, restoran ve kafe gibi ticari kazanç yönünden gelir vergisi mükelleflerinin hasılatları yılın belirli zamanlarında tespit edilecek. Tespit edilen hasılatları ile beyanları arasında yüzde 20’yi aşan oranda uyumsuzluk olanlar izaha davet edilecek.

Vergi aslı uzlaşma kapsamına alınarak cezalarda uzlaşma yolu açılacak.

Küresel şirketlerin elde ettikleri gelirden, yüzde 15'lik asgari kurumlar vergisi alınacak.

Yurt dışına çıkış harcı 500 liraya çıkarılacak.

Yaşlılık, malullük aylığı alan emeklilerin, 10 bin lira olan asgari ödeme tutarı 12 bin 500 liraya yükseltilecek.

Başkasına ait POS cihazını kullanan ve kullandıranlara, mal teslimi veya hizmet ifalarına ilişkin para transferlerini, başkasına ait banka hesaplarına yaptıranlara ve hesaplarını kullandıranlara artırımlı özel usulsüzlük cezası verilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı taşra teşkilatı kadrolarında görev yapan personelden icra, tahsilat, yoklama ile yaygın ve yoğun vergi denetimi işlemleri gerçekleştirenlere ayda 50 saati geçmemek üzere fazla çalışma ücreti ödenecek.

Ticari olmayan gezi, eğlence, spor gibi faaliyetlerde kullanılan deniz taşıma araçlarına yat limanlarında verilen kiralama, bakım vb. hizmetlerde KDV istisnası kaldırılacak. (İLKHA)