• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
İngiltere'de kaybolan mülteci çocuklar nerede?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere'de yapılan bir araştırma, tüm dikkatleri üzerine çekti.

‘Kapalı kapılar ardında’ adlı araştırma ülkeye ailesi olmadan gelen mülteci çocukların İçişleri Bakanlığı’nca yerleştirildikleri otellerden kaybolduğunu ortaya koydu.

İngiltere merkezli University College London ve Ecpat UK adlı sivil toplum kuruluşu tarafından yapılan araştırma, kaybolan ‘yüzlerce’ çocuğun insan ticareti ve sömürü riski altında olduğunu vurguladı.

Araştırmaya göre İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından barındırılan ‘yüzlerce’ refakatsiz çocuk 2021 ile 2024 ocak ayı arasında kayboldu.

Araştırmayı yapan sivil toplum kuruluşu, “oteller açıkken 440 çocuk kaybolmuş, 144'ü geçen yılın kasım ayına kadar bulunamamıştı. 118'i en son bu yılın mart ayındaki raporda hâlâ kayıptı” açıklamasını yaptı.

Araştırmanın ardından yayınlanan raporda, “Eski bir İçişleri Bakanlığı otel çalışanının, otellerden üç insan ticareti vakası duyduğunu doğruladığı” bilgisi de paylaşıldı.

Ortaya atılan konu hakkında detaylı araştırma talep edildi. Raporun, insan ticareti ve sömürü risklerini sosyal hizmet görevlileri, politika paydaşları, kolluk kuvvetleri gibi çocukların bakımlarıyla ilgilenen profesyonellerle görüşmeler yaparak araştırmayı amaçladığı ifade edildi.

CNN TÜRK

Bu haberler de ilginizi çekebilir