• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Suikastçinin hedefinde başka kimler vardı? Saldırıda yeni detaylar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

The New York Times, silahlı saldırgan Thomas Matthew Crooks'un telefonlarını Trump ve Biden'ın yanı sıra başka kamu figürlerinin fotoğraflarına bakmak için kullandığını belirtti.

Yasa koyucularla yapılan konferans toplantısından bir kişi gazeteye tetikçinin, Trump'ın kamu etkinliklerinin ve Demokrat Parti Ulusal Kongresi'nin tarihlerini de araştırdığını söyledi.

Cumartesi günkü silahlı saldırı, saldırgan da dahil olmak üzere iki kişinin ölümüyle sonuçlanmıştı.

FBI, Beyaz Saray üyeleri ve senatörlerle yaptığı kısa görüşmede suç geçmişi bulunmayan silahlı saldırgana ışık tuttu. Ajans, iki telefon da dahil tetikçinin eşyalarını arayarak saldırının muhtemel sebebine dair ipuçları araştırıyordu. Crooks'un güçlü partizan görüşleri, işbirlikçileri ya da yabancı oluşumlarla bir bağı bulunduğuna dair bir ize rastlanmadı.

Bir FBI yetkilisi yasa koyuculara, tetikçinin Pensilvanya'da Bethel Park'taki evinde "siyasi veya ideolojik bilgi" bulunmamasını "dikkat çekici" diye nitelendirerek potansiyel suikastçıların genellikle evlerinde siyasi görüşlerine dair izler bırakmaya meyilli olduğunu söyledi.

FBI Direktörü Christopher Wray görüşmelere katıldı ve birçok kez soruşturmanın daha yeni başladığını vurguladı.

İki yetkili, gazeteye tetikçinin Wray'i, ABD Adalet Bakanı Merrick Garland'ı ve Britanya kraliyet ailesinin bir üyesini de araştırdığını söyledi.

Yetkililer görüşmelerde yasa koyuculara, silahlı saldırganın kendi zihinsel sağlığıyla ilgili endişeleri olduğuna dair işaretler bulunduğunu söyledi. Görüşmelerde yer alan bir kişi, Crooks'un evdeki telefonunda "majör depresif bozukluk" araştırdığını belirtti.

Bazı senatörler toplantıda, tetikçinin silahını Trump'a doğru ateşlemesinden bir saati aşkın bir süre önce şüpheli biri olarak tanımlandığını öğrenince öfkeye kapıldı.

Senatör John Barrasso, NBC News'a "Gizli Servis'in kendi arkasını kollamak için yaptığı bir toplantıydı. Gizli Servis Direktörü'nün gitmesi gerek" dedi.

Barasso, "silahlı saldırı gerçekleşmeden tam bir saat önce" saldırganın şüpheli olarak tespit edildiğini onayladı.

Mesafe ölçeri ve sırt çantası vardı, sonra onu kaybettiler ve hiç peşinden gitmediler. Bu, olaydan bir saat önceydi.

Independent Türkçe

Bu haberler de ilginizi çekebilir