• DOLAR 34.074
  • EURO 37.737
  • ALTIN 2740.417
  • ...
Alimlerden Gazze bildirisi: HER MÜSLÜMANA FİLİSTİN SORULACAK
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

İslam ülkelerindeki bir dizi ilmi kuruluş, fetva kurumu ve alim tarafından yayınlanan ortak bildiride Müslüman fertlere, yöneticilere, alimlere ve medya kuruluşlarına Gazze ve Filistin konusunda yapması gerekenlere dikkat çekildi. "Onların sizinle topyekûn savaştıkları gibi siz de müşriklerle topyekûn savaşın ve bilin ki Allah muttakilerle beraberdir." (Tevbe, 36) ayetine atıfta bulunulan bildiride, şunlar kaydedildi: "Bu bildiri, İslam ülkelerindeki ilim ehlinden destekleyenlerin, şahısları ve isimleri veya ilmi kurumlardaki ve fetva kurullarındaki sıfatlarıyla, dünyanın her yerindeki Müslümanlara Filistin halkını desteklemek ve aylardır katledilen Gazze'deki halka karşı kuşatmayı kaldırmak için ne yapmaları gerektiğini belirten bir bildiridir.

Yöneticilerin Görevi: Amerika'nın başını çektiği siyonist düşman ve müttefiklerinin, Gazze halkına uyguladığı uzun kuşatmanın sonucunda halk gıda, ilaç, su gibi temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılarak ölümle karşı karşıya bırakılmıştır. Bu bildiriyi imzalayanlar, abluka nedeniyle Gazze halkına can ve mal açısından verilen tüm zararın Arap ve Müslüman yöneticilerin sorumluluğunda, boyunlarında olduğunu ve buna ortak olduklarını deklare ederler. Siyonist düşmanın işlediği cinayete ortak olarak Allah'ın huzurunda bunun hesabını vereceklerdir. Ülkelerindeki yönetimleri saldırıya uğradığında ne yapıyorlarsa Gazze için de onu yapmalıdırlar: Güçlü bir kınama, ilişkileri kesme tehdidi, büyükelçileri geri çağırma, ekonomik ve uluslararası anlaşmaları gözden geçirme vb.

Eğer yöneticiler siyonist düşmana ve onu destekleyen ülkelere karşı bunu yapmazlarsa -ki yapılması gereken asgari şey budur- Gazze ve Filistin'de masum insanların öldürülmesinde suç ortağı sayılırlar. Çünkü Hazreti Peygamber şöyle buyurmuştur: 'Üç kişi vardır ki Allah kıyamet günü onlarla konuşmaz, onları temize çıkarmaz, onlar için elem verici bir azap vardır: Issız bir çölde suyu olup da onu yolculardan esirgeyen bir adam..' [Müslim, 108] Kadı İyaz, bu hadis hakkında İkmal El-Muallim kitabında, şöyle demiştir: 'Çünkü ona olan hakkını yerine getirmedi ve onu ölüme terk etti, bu yüzden katiline benzedi.'

Alimlerin görevi: Alimler İslam ülkelerinin neresinde bulunurlarsa bulunsunlar, onlara düşen görev, Allah'ın 'Onu insanlara mutlaka açıklayacaksınız, onu gizlemeyeceksiniz' (Ali İmran, 187) ayetinde kendilerine verdiği ahdi yerine getirmek ve Allah'ın şu sözünde kendilerini sakındırdığını gizlemekten kaçınmaktır: 'İndirdiğimiz açık delillerle hidayet bilgisini -kitapta onu insanlara apaçık göstermemizden sonra- gizleyenler yok mu, işte onlara hem Allah lânet eder hem de lânet okuyanlar lânet eder.' (Bakara, 159)

Zamanın görevi, davet ve cihat çağrısını hafife almamalarını, Filistin'deki kutsal toprakları can ve mal ile özgürleştirmek için cihat etmenin ve Müslümanların, düşmanı destekleyen şirketlerin ürünlerini boykot etme çağrısının derslerinde, vaazlarında ve ilmi meclislerinde sunulması gerekmektedir. Allah'ın şu sözüne riayet edilmeli: 'Şu hâlde Allah yolunda savaş. Sen ancak kendinden sorumlu olursun. Müminleri de teşvik et. Allah, inkâra sapanların gücünü kıracaktır. Allah’ın gücü daha çetin, cezası daha şiddetlidir.' (Nisa, 84)

İş adamları ve mal sahiplerinin görevleri: Cihad, teçhizat, silah ve diğer masraflar için çok masraf gerektirir ve Filistin topraklarında canlarını verenler, tüm Müslümanların yerine getirmesi gereken bir görevi (cihadı) yerine getirmektedir. Canlarıyla cihat edemeyenler, mallarıyla cihat etme görevinden muaf değildir ve insanlar ne kadar mal verirse versin, canlarını vermeleri karşılığında cihad edenlere nazaran çok azdır. Hazreti Peygamber şöyle buyurmuştur: 'Kim Allah yolunda bir gaziyi silahlandırırsa cihad etmiş gibidir." [Müslim: 1895]

Medya kuruluşlarının görevi: Basın mensupları kalemlerini, platformlarını, kanallarını, sayfalarını ve iletişim araçlarını Gazze ve Filistin'deki mücahitleri desteklemek ve halkı harekete geçirmek için kullanmalıdır çünkü sözle zafer Allah'ın Kur'an'da emrettiği bir cihattır: 'Öyleyse artık inkârcılara boyun eğme, bu Kur’an’la onlara karşı bütün gücünle mücadeleni sürdür.' (Furkan 52) 'Ey peygamber! Müminleri savaşa teşvik et!' (Enfal 65) Hazreti Peygamberimiz şöyle buyurmuştur: 'Müşriklere karşı mallarınızla, canlarınızla ve dilinizle cihat edin' [Müstedrek: 2427]

Genel olarak Müslümanların görevi: Filistin, sadece Filistin halkı için özel bir yer değildir, ancak her Müslüman'a Filistin sorulacak ve Hazreti Peygamberin Miraç makamını savunmak ve onu Yahudilerden ve Haçlılardan kurtarmak için ne yaptığımız sorulacaktır.

Bu nedenle, dünyanın her yerindeki tüm Müslümanların, Arapların ve Acemlerin, Siyonist varlığı destekleyen şirketlerin ürünlerini boykot etmek de dahil olmak üzere, ellerinden gelen her şekilde Filistin halkıyla dayanışma göstermeleri bir görevdir. Bir Müslümanın bu şirketlerin ürünlerini, özellikle lüks veya alternatifi olan, onsuz yapabileceği mal ve ürünleri satın alması caiz değildir.

Siyonistleri destekleyen bir şirkete ödenen her dolar, bir Müslüman'ı öldüren bir mermi anlamına gelmekte ve ödeme yapan Müslümanları katliamlarda düşmanın suç ortağı yapmaktadır. Müslümanlar, siyonist varlığı destekleyen ülkelerin meydanlarında ve büyükelçilikleri önünde, Siyonistleri para ve silahla desteklemelerini protesto etmelidir.

Tüm bunlar -gösteriler ve düşmanı destekleyen şirketleri boykot etmek- Yüce Allah'ın buyurduğu gibi düşmanı hedef aldığı için büyük bir sevap kazanılan bir cihat şeklidir: 'Bunların her biri mutlaka onlar için iyi birer amel olarak yazılır. Allah, iyilerin emeğini asla boşa çıkarmaz.' (Tevbe 120)"

BİLDİRİYE İMZA ATAN KURUMLAR

"Libya Müftülüğü

Libya Müftülüğü Şeriat Araştırmaları ve Çalışmaları Kurulu

Filistin Alimler Birliği

Alimler Formu

Müslüman Alimler Derneği

Libya Alimler Birliği

Cezayirli Müslüman Alimler Derneği

Irak İmamlar, Hatipler ve Vaizler Birliği

Nahda Yemen Alimler Derneği

Alimler ve Medreseler Birliği (Türkiye)

Nuakşot Şeyh Seyyid Muhtar Künti Zaviyesi

Uluslararası Peygamber Efendimizi Koruma ve Destekleme Heyeti

Eritre Alimler Birliği

Afrika Kadiri Künti Zaviyeleri ve Heyetleri Genel Birliği

Senegal İslami Topluluğu

Tek Ümmet Birliği

Filistin Davetçi Forumu

Afrika Kadiri Künti Alimler Birliği

Irak Mescid-i Aksa Destek Koalisyonu

Lübnan Davetçiler Kurulu

Moritanya İslami Forumu

Kudüs Kurumu Güney Afrika Şubesi

Mali, Segou Künti Zaviyeleri Sevdalıları Birliği

Malezya Alimler Derneği

Aksa Davetçiler ve Şeriat Mezunları Mütevelli Heyeti Kurumu

Lübnan Müslümanlar Birliği

Cezayir Adalet ve Kalkınma Cephesi

Filistin Alimler Birliği" (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir