• DOLAR 34.082
  • EURO 37.67
  • ALTIN 2742.199
  • ...
AB Komisyonu Başkanı yeniden von der Leyen seçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Von der Leyen, Avrupa Parlamentosu üyeleri tarafından 401 oyla beş yıllık bir dönem için yeniden Avrupa Birliği'nin yürütme organı başkanlığına seçildi. Von der Leyen'in seçilmesi igçin toplam 720 milletvekilinin 361 oyu gerekiyordu.

Oylama öncesinde Strazburg'daki parlamentoda konuşma yapan von der Leyen, refah ve güvenliğe odaklanan bir program ortaya koydu.

Von der Leyen, Yeşiller'in daha önce kendisini destekleyip desteklememe konusunda kararsız kalması nedeniyle, iklim değişikliğiyle mücadele için AB ekonomisinde "Yeşil Mutabakat" adı altında yapılan dönüşümden geri adım atılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Von der Leyen, adaylığı için yapılan gizli oylama öncesinde, "Önümüzdeki beş yıl, Avrupa'nın önümüzdeki beş on yıl boyunca dünyadaki yerini belirleyecek. Geleceğimizi kendimiz mi şekillendireceğimize yoksa olayların veya başkalarının mı şekillendirmesine izin vereceğimize karar verecek." dedi.

Von der Leyen, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı mücadelesinde istediği kadar destek vereceğini söyledikten sonra, Avrupa'nın özgürlüğünün tehlikede olduğunu ve savunmaya daha fazla yatırım yapması gerektiğini söyledi.

Von der Leyen, hava ve siber savunma alanında öncü projelerle "gerçek bir Avrupa Savunma Birliği" oluşturma sözü verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir