• DOLAR 34.082
  • EURO 37.67
  • ALTIN 2742.199
  • ...
Oxfam: israilin suyu "savaş silahı" olarak kullanması ölümcül sağlık felaketine yol açıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oxfam'ın yayımladığı "Su Savaşı Suçları" başlıklı yeni raporunda, işgal rejiminin 7 Ekim 2023'ten bu yana üç günde bir 5 su ve sanitasyon tesisine zarar verdiği ya da buraları tahrip ettiği ortaya koyuldu. Raporda, su ve elektrik altyapısının tahrip edilmesinin yanı sıra yedek parça ve yakıt girişine getirilen kısıtlamaların Gazze'de su üretiminin yüzde 84 oranında düşmesine neden olduğuna işaret edildi.

işgal rejiminin kanalizasyon pompalarının yüzde 70'ini, atık su arıtma tesislerinin tamamını ve Gazze'deki ana su kalitesi test laboratuvarlarını imha ettiğine dikkat çekilen raporda, işgal rejiminin Oxfam'ın su test ekipmanlarının girişini de kısıtladığı vurgulandı.

Suyun "savaş silahı" olarak kullanmasının ölümcül sağlık felaketine yol açtığı kaydedilen raporda, "Gazze şehri, su kuyularının yüzde 88'i ve tuzdan arındırma tesislerinin tamamının hasar görmesi veya tahrip olması nedeniyle neredeyse tüm su üretim kapasitesini kaybetti." denildi.

Ayrıca, Oxfam'ın acil ve kalıcı ateşkes, işgal rejiminin tam ve sınırsız insani yardım müdahalesine izin vermesi ve işgal rejiminin su ve sanitasyon altyapısının yeniden inşası faturasını ödemesi dahil, acil eylem çağrısını yinelediği bildirildi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir