• DOLAR 34.082
  • EURO 37.67
  • ALTIN 2742.199
  • ...
İtalya'dan Google'a soruşturma! Rekor ceza alabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İtalya'nın antitröst kurumu Perşembe günü yaptığı açıklamada, çevrimiçi arama devi Google ve ana şirketi Alphabet hakkında kullanıcıların kişisel verilerini içeren adil olmayan ticari uygulamalar iddiasıyla soruşturma başlattığını söyledi.

İzleme kurumu, Google'ın birden fazla hizmetine bağlanmak için kullanıcılarına gönderdiği onay talebinin yanıltıcı ve agresif ticari uygulama oluşturabileceğini belirtti.

Tüketici haklarını denetlemekten sorumlu olan antitröst kurumu, kullanıcılara sağlanan bu "eksik ve yanıltıcı" bilgilerin, onaylarının kişisel verilerinin kullanımı üzerindeki etkisini netleştiremediğini de sözlerine ekledi.

Antitröst kurumu, Google'ın kullanıcıların rızasına yönelik talebini, onları kişisel verilerin farklı Google hizmetleri tarafından bir arada kullanılmasını kabul etmeye teşvik ederek seçim özgürlüklerini sınırlayabilecek şekilde sunduğunu kaydetti.

İtalyan yasalarına göre, tüketici hakları kurallarını ihlal ettiği tespit edilen şirketler 5.000 Euro ile 10 milyon Euro arasında değişen para cezalarına çarptırılıyor.

NTV

Bu haberler de ilginizi çekebilir