• DOLAR 34.082
  • EURO 37.67
  • ALTIN 2742.199
  • ...
Şahin: Kayseri'de Suriyeli aileler, kamu görevlilerince kötü muameleye maruz bırakılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayseri'de birçok Suriyeli ailenin, polis baskınlarıyla gözaltına alınarak geri gönderme merkezlerine gönderildiğini belirten HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, Suriyeli ailelerin korku ve endişe içinde yaşadıklarını söyledi.

Suriyeli ailelerin hukuki haklarının askıya alındığına ve kötü muameleye maruz bırakıldığına dair iddiaların, yetkili makamlarca bir an önce etkin bir şekilde soruşturulmasını, haksız ve kötü muamelenin son bulması için gerekli tedbirlerin derhal alınmasını ve konu hakkında kamuoyunun aydınlatılmasını yetkililerden beklediklerini ifade eden Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Partimize iletilen bilgilere göre Kayseri'de birçok Suriyeli aile, polis baskınlarıyla gözaltına alınıp geri gönderme merkezlerine gönderilmektedir. STK'lar ve avukatlar aracılığı ile tarafımıza iletilen iddialara göre; geri gönderme merkezlerine alınanlar içinde hamile kadınların da bulunduğu onlarca Suriyeli aileye zorla 'gönüllü geri dönüş formu' imzalattırıldığı ve avukatlarına vekâlet vermelerinin engellendiği yönündedir.

Kamu görevlilerinin bu kişilere karşı 'Sizi geçici olarak aldık, şimdi de aldığımız gibi gönderiyoruz.' dedikleri iddia edilenler arasında. Bu gelişmeler karşısında hâlihazırda Kayseri'de hayata tutunmaya çalışan Suriyeli aileler, korku ve endişe içindedir.

Özellikle Kayseri'den gelen bu bilgiler insan hakları ve vicdan açısından endişe vermektedir. Her şeyden önce Suriyeli kardeşlerimizin de bizim gibi insan oldukları ve mer'i hukuk ile haklarının korunduğu unutulmamalıdır. Suriyeli ailelerin hukuki haklarının askıya alındığına ve kötü muameleye maruz bırakıldığına dair iddiaların, yetkili makamlarca bir an önce etkin bir şekilde soruşturulmasını, haksız ve kötü muamelenin son bulması için gerekli tedbirlerin derhal alınmasını ve konu hakkında kamuoyunun aydınlatılmasını yetkililerden bekliyoruz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir