• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
HÜDA PAR'dan işgal rejimi sporcularını men etmeyen Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa'nın Başkenti Paris'te düzenlenecek olan Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'na siyonist işgal rejiminin de katılacak olması HÜDA PAR tarafından tepkiyle karşılandı.

Ukrayna Savaşı gerekçesiyle yakın zamanda Rusya ve Belarus'un, geçmişte ise ayrımcılık nedeniyle Güney Afrika'nın, savaş suçlarından dolayı da Sovyetler Birliği ve Almanya'nın olimpiyatlara alınmadığını hatırlatan HÜDA PAR'lı vekiller, işgal rejimi sporcularının Paris Olimpiyatlarında yer alacak olmasına tepki gösterdi.

"Paris Olimpiyatları boykot edilmeli ya da sporcular, israil adına yarışan sporculara karşı yarışmayı reddetmelidir'

Sosyal medya hesabından açıklama yayımlayan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Gazze'de 9 aydan uzun süredir devam eden katliamlarda on binden fazla kadın, yirmi bine yakın çocuk, yüzlerce gazeteci, sporcu, doktor, öğretmen, yardım görevlisi doğrudan hedef alınarak katledildi. Buna rağmen Uluslararası Olimpiyat Komitesi Rusya ve Belarus için aldığı men kararını ırkçı ve soykırımcı siyonist işgal rejimi için alamıyorsa, Paris Olimpiyatları boykot edilmelidir. Eğer yönetimler boykot kararı almazsa soykırıma ve ırkçılığa karşı sporcular, israil adına yarışan sporculara karşı yarışmayı reddetmelidir. Böyle bir tavır, altın madalyadan daha kıymetlidir." dedi.

Konuya ilişkin bir tepki de HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı Mersin Milletvekili Faruk Dinç'ten geldi.

"siyonist rejimin olimpiyatlara katılması engellenmeli"

HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç de Meclis Genel Kurulu'nda işgal rejiminin olimpiyatlara katılacak olmasına tepki gösterdi.

Milletvekili Dinç, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Ukrayna savaşı gerekçesiyle Rusya'ya yaptırım uygulayan ülkeler konu israil olunca üç maymunu oynamaktadır. Başta ülkemiz olmak üzere İslam dünyası ve tüm duyarlı ülkeler siyonist rejimin olimpiyatlara katılmasını engellemek için tepkilerini ortaya koymalıdırlar." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, siyonist işgal rejiminin Paris 2024 Yaz Olimpiyatları'na alınmaması gerektiğini belirterek Türkiye'ye ve diğer İslam ülkelerine çağrıda bulundu.

Dinç, TBMM'deki açıklamasında şöyle konuştu:

"Soykırımcı israilin 7 Ekim'den beri Gazze'de sürdürdüğü vahşete halklar büyük tepki gösterirken devletler çifte standartçı yaklaşımlarını sürdürüyor. Fransa'nın Başkenti Paris'te düzenlenecek olan Paris 2024 Yaz Olimpiyatları işte bu yaklaşımın somut bir örneği olmuştur.

Ukrayna savaşı gerekçesiyle Rusya'ya yaptırım uygulayan ülkeler konu israil olunca üç maymunu oynamaktadır. Ukrayna Savaşı gerekçesiyle Rusya ve Belarus'u olimpiyatlardan men eden Uluslararası Olimpiyat Komitesi, soykırımcı israilin olimpiyat oyunlarından men edilmesiyle ilgili hâlâ bir karar almadı. Önceki yıllarda ayrımcılıktan dolayı Güney Afrika, savaş suçundan dolayı da Sovyetler ve Almanya olimpiyatlara alınmamıştı. Başta ülkemiz olmak üzere İslam dünyası ve tüm duyarlı ülkeler siyonist rejimin olimpiyatlara katılmasını engellemek için tepkilerini ortaya koymalıdırlar." (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir