• DOLAR 33.948
  • EURO 37.603
  • ALTIN 2725.874
  • ...
Saldırıya uğrayan İmam: Bu sıradan bir olay değildi, planlanmış bir saldırıydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde sabah namazı için evinden çıkan Çift Kastal Camii imamı Ramazan Demir, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bıçaklı saldırıya uğrayarak elinden, boyun kısmından ve başından aldığı darbelerle yaralandı.

Yaşanan menfur saldırı ile ilgili konuşan İmam Demir, bunun sıradan bir hadise olmadığını, son zamanlarda İslami kesimlerin ve şahsiyetlerin hedef gösterilmesi sonucu yapılan planlı bir saldırı olduğunu, faillerin yakalanmaması durumunda bu tür vakaların artmasından endişe duyduğunu dile getirdi.

"Belliydi, mürtet örgütün temsilcileriydi"

Yaşadığı menfur saldırı anını anlatan İmam Demir, "Sabah namazına gitmeden önce saat 02.00'da abdestimi alıp teheccüd namazımı kıldım. Saat 02.40'da evden çıkıp camiye doğru gittim. Camiye giderken yolun sol tarafından bir grup, ateş yakmıştı. Kendilerine selam verdikten sonra bana küfürler etmeye başladılar. Kendilerine 'ben size selam verdim niçin küfür ediyorsunuz' dedim. Ben onları teskin etmeye çalışırken üzerime saldırmaya başladılar. Ne kadar onları durdurmaya çalıştıysam da dayanamadım birine tokat vurdum. Onlar da bıçakla saldırmaya başladılar." dedi.

Saldırının sıradan bir hadise olmadığının altını çizen Demir, "Belliydi, mürtet örgütün temsilcileriydi. Bence bana yapılan saldırı kasıtlı bir olaydı. Çünkü o saatte bir insan orada ne arar? Bana saldıran bir kişiydi. Ötede 4 kişi daha vardı ama onlar hiç müdahale etmediler. Bir insan dara düştüğünde müdahale edilmez mi? Kanım su gibi akıyordu, bağırmamla beni bırakıp kaçtılar. Mahalleden bir genç beni alıp Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hastanede yaralarına dikiş ve pansuman yapıldı." ifadelerini kullandı.

"Bunlar mütedeyyin halkı sindirme projesi olabilir"

Demir, "Saldıran şahıslar halihazırda daha yakalanmamış. Mahallenin imamı olarak hiçbirini camide görmedim. Bunlar mütedeyyin halkı sindirme projesi olabilir." şeklinde konuştu.

Bu tür hadiselerin tekrarlanmaması adına yetkililere seslenen Demir, "Madde bağımlılarının toplanması lazım. Yoksa namaza giden hem halka hem de cami imamlarına saldırmaya devam ederler. Çünkü artık patlama noktasına gelmişler. Şehrin valisine, müftüsüne ve emniyet müdürlüğüne sesleniyorum. Ya madde bağımlıları ıslah edeceksiniz ya da hapse koyacaksınız ki halka zarar vermesinler." diye belirtti. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir