• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Bitlis'te husumetli Urfan ve Yalçın aileleri barıştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

3 yıl önce aileler arasında meydana gelen kavgada Yalçın ailesinde bir kişinin vefatıyla başlayan husumet, kanaat önderlerinin araya girmesiyle aileler barıştırıldı.

Bitlis merkezde buluna bir düğün salonunda düzenlenen barış töreni imam hatip Zekeriya İlkılıç'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Urfan ve Yalçın ailelerinin bir araya gelerek oluşturduğu bu güzel sofrada buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Her iki aile fertlerine teşekkür eden Karaömeroğlu, "Muharrem ayına kavuşmanın manevi huzurunu yaşadığımız bu günlerde, savaşmanın haram kabul edildiği dört kutsal aydan birindeyiz. İnsanların en hayırlısının insanlara faydası dokunan ve katkısı bulunanlar olduğuna inanan bir dinin mensuplarıyız. Haksız yere bir can almanın bütün insanlığı katletmek derecesinde bir günah olduğuna inanan bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bir kötü sözün bin türlü iyiliği yok edeceğini, kırılan bir kalbin asla onarılmayacağını bilen bir medeniyetin çocuklarıyız. Yaklaşık 3 sene önce, Urfan ve Yalçın aileleri arasında yaşanan tatsız olaydan dolayı, yaşanılan üzüntüleri hepimiz hatırlıyoruz. Ancak bugün, geçmişte yaşanan bu üzücü hadiselerin bir daha yaşanmaması için atılan bu adımın, ebedi sürecek kardeşliğin ilk adımı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, 3 yıl önce ilim ve huzur beldesinde istenmeyen üzücü bir olayın yaşandığını hatırlatarak, barışa katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Bedirhanoğlu, "Gerçekten Bitlis'imizin kıymetli ailelerinden olan Urfan ve Yalçın aileleri arasında istemediğimiz bir olay yaşandı. 3 yıl aradan sonra bu fitneyi ortadan kaldıracak bir barış ortamını tesis edecek hamdolsun. En büyük hizmet, en büyük eser, en büyük sevap, insanlar arasında var olan fitneyi ve bozgunculuğu gidermektir. Bu üzücü olayların bir daha yaşanmamasını yüce rabbimizden niyaz ediyorum. İslam dininin temel felsefesi, temel mantığı kardeşliktir, beraberliktir. Bu kardeşliğin sağlamasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ise, bir daha böyle üzücü olayların yaşanmaması temennisinde bulunarak, "3 yıl önce şehrimizde üzücü olay olmuştu. Bu üzücü olayla beraber aileler de perişan haldeydi. Bugün itibarıyla kanaat önderlerimizin, aile büyüklerimizin, bu işte emeği geçen hemşerilerimizin girişimiyle çok güzel ana ve güne şahitlik ediyoruz. Rabbim bir daha acı olaylar göstermesin" temennisinde bulundu.

Ayet ve hadislerle barışın önemine değinen Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, "Müminler ancak kardeştirler" ayetini hatırlattı.

"Bir Müslümanın, diğer bir Müslüman'dan üç günden fazla küs ve dargın durması caiz değildir" hadisini hatırlatan Geylani, "Bizler bu ayette inandık. Bütün müminler kardeştir. Hiçbirinin birisinden üstünlüğü yoktur. Üstünlük takvadadır. İnşallah bu üstünlüğü sağlamak üzere bugün burada toplandık." İfadesini kullandı.

Konuşmaların ardından salavatlar eşliğinde her iki aile fertleri Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek kucaklaştılar. Program İl Müftüsü Geylani'nin yaptığı duanın ardından verilen ikramla sona erdi.

Programa Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, kanaat önderlerinden Şeyh Abdulgani Mutlu, Şeyh Fetullah Ayte, Alay Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri, kanaat önderleri, her iki aile fertleri ve yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir