• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Von der Leyen: AB'yi askeri bir bloğa dönüştüreceğim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen yaptığı açıklamada, ikinci bir dönem için yeniden seçilmesi halinde Avrupa Birliği'ni askeri bir bloğa dönüştürme sözü verdi.

Fransa'nın Strazburg kentinde Avrupa Parlamentosu'nda okunan von der Leyen'in seçim bildirgesinde “Önümüzdeki beş yıl boyunca yapacağı çalışmalar gerçek bir Avrupa savunma birliği oluşturmaya odaklanacak.” denildi.

Von der Leyen, “Bu çalışmanın Avrupa düzeyinde koordine edilmesine yardımcı olmak üzere, Avrupa Birliği Antlaşması uyarınca Yüksek Temsilci ve Avrupa Komisyonu'nun bir sonraki Başkan Yardımcısı ile yakın iş birliği içinde çalışacak bir Savunma Komiseri atayacağım.” diye ekledi.

AB üyesi ülkelerle birlikte çalışarak ve NATO ile yakın koordinasyon içinde Avrupa Hava Kalkanı projesini de hayata geçireceğini söyleyen Von der Leyen, ayrıca “Avrupa Savunma Fonu'nu kuracağını ve deniz, kara ve hava kuvvetleri, uzay güvenliği ve siber güvenlik gibi hayati alanlarda gelişmiş savunma yeteneklerine yatırım yapacağını” belirtti.

Haftalar önce AFP, AB liderlerinin mevcut Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in ikinci bir dönem daha görev yapması konusunda anlaştıklarını bildirmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir