• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Yaz Kur’an Kursu Mardin’de tüm heyecanıyla devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl milyonlarca çocuğun ders aldığı yaz Kur'an kursları, tüm Türkiye’de olduğu gibi Mardin’de de büyük bir coşku ve heyecanla devam ediyor.

Kur’an Kursunda ders almaya devam eden çocuklar duygularını İLKHA’ya paylaşarak, 7 hafta sürecek olan kurslarda Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğrenmenin yanı sıra çeşitli etkinliklerle eğlenerek öğrenen çocuklar cami ile buluşmanın sevincini yaşıyor.

Duygularını paylaşan çocuklar Filistin’deki soykırımı da unutmayarak, ellerinden geldiğince yardım etmeyi ve katliama maruz kalan Müslümanlar için çokça dua ettiklerini ifade ettiler.

"Camiye yeni gelen kardeşlerimize de örnek olmaya çalışıyoruz"

Muhammed Ali Demirkol

8 yıla aşkın camide ders gördüğünü belirten Muhammed Ali Demirkol, “Küçüklüğümden beri camiye geliyorum. Hem okuyor hem de çocuklara elimden geldiği kadarıyla okutuyorum. Yaklaşık 8 yıla aşkın camide ders alıp veriyorum. Yaz tatilini camide geçirmek çok iyi bir duygudur. Camiye yeni gelen kardeşlerimize de örnek olmaya çalışıyoruz. Ayrıca birçok hayra vesile olmaya çabalıyoruz. Kur’an-ı Kerim dersi dışında namazı, iyiliği, saygıyı ve diğer dini bilgileri öğreniyoruz.” ifadelerine yer verdi.

"Allah, bu soykırımı gerçekleştiren işgal rejimini kahr-u perişan etsin inşallah"

Filistin’de yaşanılan katliam hakkında duygularını dile getiren Demirkol, “Filistin’de maalesef kardeşlerimiz her gün şehit oluyor. Büyük-küçük, genç-yaşlı fark etmeksizin hunharca katliama maruz kalıyorlar. Bizler de elimizden geldiği kadarıyla maddi ve manevi destekte bulunmaya çalışıyoruz. Yüce Allah yar ve yardımcıları olsun. Kardeşlerimize bu soykırımı gerçekleştiren işgal rejimi İsrail’i kahrı perişan etsin inşallah.” şeklinde konuştu.

"Okul açıldıktan sonra da camiye gelmeyi arzuluyorum"

Veysi Batuk

Namaz kılmayı camide öğrendiğini belirten Veysi Batuk, “4 yıldır camiye geliyorum. Camiye her geldiğimizde yüce Allah, Peygamberler, meleklerle ilgili ve daha birçok konuları işleyip öğreniyoruz. Namaz kılmayı camide öğrendim. Herkesi, akranlarımı camiye gelmelerini tavsiye ediyorum. Okul açıldıktan sonra da camiye gelmeyi arzuluyorum. Filistin hakkında söylenecek çok bir şey yok aslında. Allah yardımcıları olsun.” ifadelerini kullandı.

“Ben sadece yaz aylarında değil, sürekli camiye geliyorum”

Azad Çağal

Yaz tatilini dışarıda oyunla geçiren çocuklardan daha çok sevab aldıklarını ifade eden Azad Çağal, “Yaz Kur’an kursuna 2’inci gelişim. Kur’an-ı Kerim’de şuan 4’üncü cüz Nisa Süresi’ndeyim. Kur’an-ı Kerim dersi dışında dini ilimle ilgili birçok şey hakkında ders alıyoruz. Yaz tatilini dışarıda oyunla geçiren çocuklardan biz daha çok sevaba erişiyoruz. Ayrıca biz onlardan daha çok eğleniyoruz. Bizi havuza götürüyorlar, birçok oyun etkinliğine katılıyoruz. Ben sadece yaz aylarında değil, sürekli camiye geliyorum. Diğer arkadaşlarımın da gelmesini istiyor ve tavsiye ediyorum. Filistin’deki kardeşlerimiz için dua ediyor, işgal rejimi İsrail’e bombalar yağmasını Yüce Allah’tan istiyoruz. Elden gelecek en büyük destek İsrail ürünlerini boykot etmektir.”şeklinde dile getirdi.

“Bütün akranlarımı yaz Kur’an Kursuna gelmelerini tavsiye etmemin en güzel nedeni İslam’ı öğrenmeleri içindir”

Münir Erkar

Soykırıma maruz kalan Filistin’deki Müslümanlar için elden gelen sadece dua etmek olduğunu vurgulayan Münir Erkar, “ Malum Yaz Kur’an Kursu devam ediyor. Camiye ilk geldiğimizde verilen dersi tekrar ederek güne başlıyoruz. Hocalarımız bize Kur’an dersi verdikten sonra dini bilgili sohbete katılıyoruz. Kur’an-ı Kerim’de şuan 4’üncü cüz Nisa Süresi’ndeyim. 3 yıldır kursa geliyorum. Kelime-i Şehadet, Kelime-i Tevhit ve anlamlarını, oruç tutmamızın nedeni, Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın hayatını öğreniyoruz. Şu ana kadar kurs çok iyi geçiyor. Hem hocalarımızla hem de akranlarımızla dolu dolu vakit geçiriyoruz. Bütün akranlarıma yaz Kur’an Kursuna gelmelerini tavsiye ediyorum. Tavsiye etmemin en güzel nedeni İslam’ı öğrenmeleri içindir. Filistin’de kardeşlerimiz için elimizden gelen sadece dua etmek geliyor.” şeklinde belirtti. 

"Hem Kur’an-ı Kerim hem de dini bilgiler öğreniyorum"

Ertuğrul Sarıgül

Ertuğrul Sarıgül ise, “Birkaç aydır camiye gelip hem Kur’an-ı Kerim hem de dini bilgiler öğreniyorum. Şu an Elif-Ba’dayım. En yakın arkadaşımla beraber camiye geliyoruz.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir