• DOLAR 34.082
  • EURO 37.67
  • ALTIN 2742.199
  • ...
İşgal ordusundan tank itirafı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rehineleri kurtarmak, Gazze’yi yerle bir etmek, Hamas’ı yok etmek, Kassam Tugayları’nı bitirmek, Gazze Şeridi’ni istasyona dönüştürmek gibi hedeflerle 7 Ekim’den bu yana saldırılarını sürdüren işgalci, verdiği askerî kayıpları üst perdeden itiraf etmeye başladı.

TECRÜBELİ ASKER VE MÜHİMMAT SIKINTISI VAR
işgal rejiminin Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre, IDF zırhlı birliklerde savaş sonrası eğitim ve deneyimin eksikliği olduğunu kabul etti.

işgal ordusunun oluşturduğu raporda Gazze’deki savaşta çok sayıda tank kaybedildiği, mermi sıkıntısı çektiği ve çatışmalarda çok sayıda savaşçı ve komutanın yaralandığını veya öldürüldüğü ilk kez itiraf edildi. Raporda, “Zırhlı Birlikler için güney ve kuzeydeki saflarda eğitimli personel ve mühimmat sıkıntısını gidermek için gereken büyük miktarda asker gerekiyor” denildi.

KALAN TANK SAYISI YETERSİZ
işgal Yüksek Mahkemesi’ne sunulan raporda şu ifadeler yer aldı:

“Gazze Şeridi'ndeki ve diğer cephelerdeki çatışmalar sonucunda, özellikle komuta ve sistematik dikkatin savaşa verildiği İsrail Savunma Kuvvetleri'ndeki savaş oluşumunda nesnel zorluklar ortaya çıktı. Savaş sırasında, şu aşamada devre dışı bırakılan ve muharebe veya eğitim amaçlı kullanılmayan birçok tank hasar gördü ve yakın zamanda Zırhlı Birliklere yeni tankların eklenmesi beklenmiyor. Bu, Zırhlı Kolordu'da mevcut tank miktarının hem savaş çabası hem de aynı anda deneylerin yürütülmesi için yeterli olmadığı anlamına geliyor. Buna göre mühimmatın kapsamı ve araçların bakımı için gereken kaynaklar çok sınırlı ve İsrail Silahlı Kuvvetleri bu kapsamı genişletmek için sürekli çalışıyor.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir