• DOLAR 34.082
  • EURO 37.67
  • ALTIN 2742.199
  • ...
Batmanlılardan DEM'li belediyenin heykel aşkına tepki: Heykellere değil hizmete ihtiyacımız var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DEM Partili Batman Belediyesi, Batman Belediye Eş Başkanı ve partili yetkililerin katılımıyla önceki gün şahmeran heykeli (yılanların şahı) adını verdikleri müstehcen, yarı çıplak, ucube bir heykelin açılışını gerçekleştirdi.

Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi önüne heykelin dikilmesi tepkileri beraberinde getirdi.

Daha önceki dönemlerde de hizmet bekleyen halkın parasıyla Batman'ın birçok yerine heykel diken DEM'li belediyenin bu tavrı "toplumu yozlaştırmak için yapılan bilinçli bir proje mi" şüphesini gündeme getirdi.

Sanatçı Rüken Ekinci tarafından yapılan heykelin Kürt kültür ve edebiyatında da yerinin olmadığını ve geleneksel Kürt değerlerine aykırı olduğunu ifade eden Batman halkı, belediye yönetimini bu tür uygulamalardan vazgeçmeye çağırdı.

Hamza İnal

"Bu heykelin Müslüman Kürtlerle ne alakası var?"

Heykelin dinde de yerinin olmadığını belirten vatandaşlardan Hamza İnal, "Batman'ın yeraltı, yerüstü sorunu varken ve şehrimiz hizmet beklerken heykellerle ilgilenilmesini onaylamıyoruz. Heykel yapımı ve sergilenmesi kesinlikle bizlerin ne örf ne de adetlerine uygun değildir. Bu yapılan yanlıştır ve yapanları da kınıyoruz. Açılışı yapılan heykelin görüntüsü bile dinimize ve ahlakımıza göre terstir. Bu heykelin Müslüman Kürtlerle ne alakası var? Başkaları yapınca da yanlış dedik. Şimdi kalkmışlar heykelleri biz Kürtlere dayatmaya çalışıyorlar. Biz belediyeden heykel değil hizmet bekliyoruz. Açılışı yapılan sözde heykelin acilen oradan kaldırılmasını ve Müslüman Kürt halkından özür dilemelerini istiyoruz." dedi.

Mikail Yıldırım

"Belediye bu tür şeylerden vazgeçmeli"

Belediyeden heykel değil hizmet beklediklerini ifade eden Mikail Yıldırım, "İslam dininde heykel yapmak yoktur. Ne Kürtlerin âdetinde ne de başka bir İslam kültüründe heykel yapımı yoktur. Şehir içinde birçok eksiklikler vardır. Sokaklar, altyapı gibi birçok eksiklik varken heykel yapımı ve açılışının yapılması uygun değildir. Özellikle Müslüman Kürtlerin adetlerinde heykel yapımı kesinlikle yoktur. Belediyenin yaptığı bu tür şeylerden vazgeçmelerini istiyoruz. Çünkü bu Kürtlere yakışmıyor." diye konuştu.

Mahmut Tekin

"Kürt halkını inancından uzaklaştırmaya çalışıyorlar"

Belediyeden heykeli kaldırmasını isteyen Mahmut Tekin, "Dinimiz olan İslam'a göre heykel yapmak haramdır. Belediyeden böyle şeyler beklemiyoruz. Belediyeler millete hizmet etme yerleridir, yarı çıplak kadın heykelleri yapma yeri değildir. Bizlerin örf ve adetlerinde bile heykel yapımı haramdır. Belediyenin heykel açılışı yapmasında amaçları insanların inançlarıyla dalga geçmektir ve onların dinlerinden uzaklaştırma amacındadırlar. Kürt halkı eskiden beri imanlı, inançlı ve şeref sahibi bir halktır. Şu anda ise böyle heykellere Kürt halkını inançlarından uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Batman Belediyesini heykel açılışı yaptığı için kınıyoruz ve en kısa sürede o ahlaksız heykeli kaldırmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir