• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Adanalılar: Kentte devamlı yaşanan problemler çözüme kavuşturulsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uzun yıllardır değişmeyen sorunlar karşısında Adanalılar, durumdan muzdarip olduklarını ve yetkililerin bir an önce "yol, sinek, çevre temizliği, elektrik kesintileri" gibi problemlerin çözümüne gitmeleri gerektiğini ifade ettiler.

Mevcut belediye başkanının, Adana'nın sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğini belirten Adanalılar " Yetkililer halkın içine girsinler, halkla konuşsunlar bıraksınlar öbür tarafları. Lütfen bulunduğun yerin hakkını ver" şeklinde konuşarak, şehirde yaşanan problemler hakkında İLKHA mikrofonuna düşüncelerini ilettiler.

"Yetkililer halkın içine girsinler, halkla konuşsunlar"

Adana'da yaşanan problemler hususunda yetkililerin vatandaşlarla bir araya gelmesi gerektiğini dile getiren Salih Toktaş, "Doğma büyüme Adanalıyım. Adana'da sinek, yol derdi bitmiyor. Metrosu yok gibi hiç gelişmiyor. Çevre iller aldı başını gitti ama Adana hala olduğu yerde. Adana, Türkiye'nin en büyük köy şehri bana göre. Yetkililer halkın içine girsinler, halkla konuşsunlar bıraksınlar öbür tarafları." dedi.  

"Sıcak havalarda ilaçlama sıkıntısı var"

Salih Toktaş

Toktaş, CHP'li Adana Büyükşehir Belediyesinden hiçbir şekilde memnun olmadığını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Şehirde öncelikle yolların düzenlemesine gidilmelidir. Çevre temizliği şart oldu. Çünkü temizlik imandan gelir ya hani o yüzden temizlik gereklidir. Sıcak bir şehirde yaşıyoruz, sıcak havalarda ilaçlama sıkıntısı var sinekler sürekli burada."

"Bunu kabul edelim Adana Türkiye'nin en büyük köyüdür"

Orhan Güler

Elektrik probleminin mevsim fark etmeksizin çözülmemesinden yakınan esnaf Orhan Güler ise "Bunu kabul edelim Adana Türkiye'nin en büyük köyüdür. Adana'ya yaz geliyor elektriği kaldırmıyor. Kış geliyor soğuk diye elektriği kaldırmıyor. Bu şekil ızdırap çekiyoruz. Mesela hastalarımız var geçen elektrik 2 gün kesildi gelmedi, annem rahatsızdı onu yaylaya götürmek zorunda kaldık. Dolapta olan etlerin hepsi çürüdü çöpe attık. Adana'nın bu tür sorunları hep var hep de devam ediyor." şeklinde konuştu.

"En ufak bir yağmurda her tarafı su basıyor"

Güler, "Çakmak caddesinde, Yüreğir tarafında hala daha yapılmamış cadde ve sokak yolları var tümsekler çok. En ufak bir yağmurda her tarafı su basıyor. Su faturaları çok yüksek geliyor az kullanmamıza rağmen. Türkiye'de en çok su Adana'da çıkıyor. Nereyi kazarsan kaz su çıkar ama en çok faturayı da Adana halkı ödüyor. Buna bir çare bulsunlar." açıklamalarına yer verdi.

"Gençlerimiz elimizden kayıp gidiyor"

Hasan Gülşen

Adana'da toplumsal olayların artışına dikkat çeken Hasan Gülşen, yetkililerin bu konuda tedbir almamaları durumunda gençlerin ellerinden kayıp gideceğini belirterek şöyle konuştu:

"Adana'da en büyük problemlerin başında gençlerimizin uyuşturucuyla olan bağımlılıkları daha doğrusu ortamlarının kötü olmasıdır. Gençlerimiz elimizden kayıp gidiyor. Ufak tefek kesici- delici aletlere dahi en kolay şekilde ulaşılması şehrin kargaşa ortamına dönüşmesinde çok büyük bir problem oluşturmaktadır."

"Lütfen bulunduğunuz yerin hakkını verin"

Kentte yaşanan çevresel sorunlara da değinen Gülşen, "Bunların dışında şehrin ortasında çöplüğün olması hatta daha doğrusu çöplüğü bir yere yapmışlar şehri etrafına inşa etmişler. Maalesef çok şikâyetçiyiz bu durumdan. Adana'da trafikte başlı başına bir sorun. Trafikten bahsedince zaten Adana'da düzgün yol yok maalesef normal yol yapılı değil olan yollarda hep bozuk. Yeni yapılsa dahi sürekli yollarda çökmeler yaşanıyor. Lastikçiden çıkmıyoruz ki, Adana'da her tarafta bu yüzden araba tamircisi görebilirsiniz. Yetmez mi artık, bu yollara bir çözüm bulun. En merkezi yere yaptınız kabul ediyoruz fakat mahalleler ne olacak? Lütfen bulunduğunuz yerin hakkını verin." diye ifade etti.

"Şehrin dört bir yanında yol problemi var"

Halil Can Çubuk

Adana'ya eğitim ve metropol şehir olma yönünden sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Halil Can Çubuk ise, şunları kaydetti:

"Adana'nın en büyük sorunu daha yaşı 18'e girmemiş çocukların suça sürüklenmesi. Adana'da suç potansiyelini düşürmeleri lazım.  Türkiye de büyükşehirlerin çoğu metropole dönüşürken Adana'da bu dönüşüm yaşanmamakta. Nedeni ise sürekli gelen belediyelerin en büyük problemi diye niteledikleri 'borç' bu borç var fakat ne kadar? Ne zaman bitecek? Her gelen gidenin borcundan bahsedip sadece merkezi noktalara bir iki alt-geçit onarımıyla sorunlarımızı giderdiklerini düşünüyorlar. Şehrin dört bir yanında yol problemi var.  Bina sorunu var. İlgililerin Adana'ya eğitim yönünden çok destek olmaları lazım. Metropol olma yolunda da gelişim sağlanması lazım." (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir