• DOLAR 34.082
  • EURO 37.67
  • ALTIN 2742.199
  • ...
Uzman Doktor Afşin'den hamilelere sıcaktan korunmak için '6 altın kural'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan sıcaklıkların, özellikle hamileler için çeşitli sağlık risklerini beraberinde getirdiğini belirten Afşin, hamilelerin sıcak havalarda çok daha dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

"Bol su tüketin"

Hamilelerin günde en az 8-10 bardak su içmeleri gerektiğini vurgulayan Dr. Afşin,
"Sıcak havalarda vücudun su ihtiyacı artar. Dehidrasyon, erken doğum ve düşük yapma riskini artırabilir. Su tüketimini gün boyu dengeli bir şekilde yaymak, vücudun susuz kalmasını önler." dedi.

"Güneşten korunun"

Dr. Afşin, güneşin en yoğun olduğu 10.00-16.00 saatleri arasında dışarıda bulunmaktan kaçınılması gerektiğini belirtti.

Dışarı çıkmak zorunda kalan hamilelerin geniş kenarlı şapka, güneş gözlüğü ve yüksek koruma faktörlü güneş kremi kullanmalarının önemine vurgu yapan Afşin, ayrıca hafif ve pamuklu kıyafetler tercih ederek vücudun hava almasını sağlamak gerektiğini söyledi.

"Sık sık dinlenin"

Hamilelik döneminde enerji seviyelerinin değişkenlik gösterebileceğini ifade eden
Dr. Afşin, "Sıcak havalarda vücudunuzun aşırı yorulmaması için sık sık dinlenmeye özen gösterin. Mümkünse serin ve gölgeli alanlarda vakit geçirin." şeklinde konuştu.

"Dengeli beslenin"

Sıcak havalarda ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınılmasını tavsiye eden Afşin, "Bol miktarda taze meyve ve sebze tüketerek vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri alabilirsiniz. Ayrıca, tuzlu gıdalardan uzak durarak ödem riskini azaltabilirsiniz." dedi.

"Sıcak duşlardan kaçının"

Serinlemek için soğuk ya da ılık duşların tercih edilmesi gerektiğini belirten Afşin,
"Sıcak duşlar vücut ısınızı daha da yükseltebilir ve bu durum hem sizin hem de bebeğiniz için riskli olabilir." uyarısında bulundu.

"Düzenli doktor kontrollerini aksatmayın"

Hamilelik döneminde düzenli doktor kontrollerinin büyük önem taşıdığını vurgulayan
Dr. Afşin, "Sıcak havalarda yaşanan herhangi bir sağlık sorunu için doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin. Özellikle baş dönmesi, mide bulantısı, aşırı terleme gibi belirtiler yaşarsanız hemen bir uzmana başvurun." ifadelerini kullandı.

Sıcak havalarda bu basit ama etkili önlemlerle hamilelerin sağlıklı ve rahat bir yaz geçirebileceklerini belirten Op. Dr. Yasemin Afşin, "Sağlığınız ve bebeğinizin sağlığı için dikkatli olmak her zaman önceliğiniz olmalı." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir