• DOLAR 34.105
  • EURO 37.982
  • ALTIN 2826.719
  • ...
İran, nükleer silahların yasak olduğu yönündeki fetvanın değiştirilemeyeceğini söyledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kani, New York'ta CNN GPS programının sunucusu Ferid Zekeriya'nın sunduğu programa katılarak soruları yanıtladı.

Sunucunun, İmam Humeyni ve Ayetullah Hamanei'nin nükleer silahlara karşı verdiği fetvanın halen geçerli olup olmadığını sorması üzere Kani, bu fetvanın yayınlandığı ilk günden bu yana bunun ülkesinde tartışılmadığını söyledi.

Kani, "Bu İran yönetiminin fetvasıdır; İran'ın liderliği hem İran'daki en yüksek dini otorite hem de İran hükümetinin en yüksek otoritesidir. Dolayısıyla onların verdiği emir ve fetva, hükümetin tüm bileşenleri için bağlayıcıdır ve bunu kimse ihlal edemez, ihlal etmeyecektir." dedi.

Kasım Süleymani suikastının sorulması üzerine Kani,  "General Süleymani suikastının azmettiricileri, failleri ve yöneticileri hakkında adaleti sağlamak için iç hukuki ve adli çerçevelerimizi ve uluslararası hukuki ve adli mekanizmaları kullandık ve kullanacağız. Bu bizim hakkımızdır." ifadelerini kullandı.

Ali Bakıri, "Amerikalılar, İran'ın yüksek rütbeli bir askeri komutanına suikast düzenlediklerini açıkça duyurdular. Bu suikastla ilgilenmemiz ve bu alanda suçluların yetkili mahkemede yargılanıp mahkemenin kararına göre cezalandırılması doğaldır." diye ekledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir