• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Askeri Uzman: Tel El Hava'daki Kassam pususu direnişin kendini geliştirmekte olduğunu gösteriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şehri'nin güneyindeki Tel El-Hava mahallesinde bulunan El-Emin Muhammed kavşağı yakınlarında işgal kuvvetlerine karşı mücahitler tarafından gerçekleştirilen kapsamlı bir pusunun görüntülerini yayınladı.

Gazze'deki askeri sahneyi analiz eden El-Duveyri, bu pusunun daha önce Beyt Hanun (Gazze Şeridi'nin kuzeyi), El-Meğazi (Gazze Şeridi'nin merkezi) ve Tel El-Sultan'da (Refah'ın batısı, Gazze Şeridi'nin güneyi) gerçekleştirilen ve işgalcilere kayıplar verdiren pusularla aynı seviyede olduğunu belirtti.

Duveyri, pusunun sabah 04.00'ten 08.00'e sürdüğünü, dört aşamadan oluştuğunu ve direnişin kabiliyetleri olan Şuvaz mühimmatı, anti-personel mühimmatı, Yasin 105 roketi ve anti-tank olmak üzere dört tür silah kullanıldığını açıkladı.

Gazze'nin çeşitli bölgelerinde işgal kuvvetleriyle karşı karşıya gelen mücahitlerin performansındaki gelişmeye dikkat çeken Duveyri, son operasyonun Zeytun Mahallesi ve Şucaiye Mahallesi'ndeki direniş operasyonlarından farklı olduğunu kaydetti.

Direnişin, pusularını geliştirmesine işaret eden Duveyri, Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde'nin “Önceki deneyimlerimizden faydalandık” açıklamasına atıfta bulunarak direnişin sahadaki performansının yeni zorluklara göre geliştiğini vurguladı.

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir