• DOLAR 32.462
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2440.71
  • ...
MİNHAP: PKK ve bileşenleri saldırılara son vermeli!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Haber Merkezi - Marmara İnsani Hak Ve Özgürlükler Platformu (MİNHAP), PKK/BDP`nin Müslüman Kürt halkına yönelik artan saldırılarıyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. 

Son günlerde gündeme gelen, Batman`da seçim çalışması yapan Hüda-Par üyelerine, BDP`li 50-60 kişilik grubun saldırıda bulunması ve aynı gün, ayrı mahalde kimliği belirsiz şahıslarca bir düğüne yapılan menfur silahlı saldırıda bir kişinin ölümü ve dört kişinin yaralanması olayları hakkında yazılı basın açıklamasında bulundu.

BDP bütün saldırıların arkasında durmuştur
MİNHAP açıklamasında, "Kamuoyunca malum olduğu üzere 2007 yılından bugüne Mustazaflar Cemiyeti ve bu camiaya yakın pek-çok İslami STK`ya, Hüda-Par il-ilçe binalarına ve dindar şahıslara PKK-BDP-YDG-H çevrelerince, ölüm ve yaralanmalara da sebep olan yüze yakın; bombalı, silahlı, molotoflu, taşlı ve sopalı saldırı gerçekleştirildi. BDP, bütün bu saldırılardan sonra herhangi bir kınamada bulunmadığı gibi aksine bu saldırıların arkasında durmuştur" ifadelerine yer verildi.

HÜDA PAR provokasyonlara prim vermedi
Basın açıklamasının devamında, "Saldırıya uğrayan İslami STK çevreleri ise büyük bir olgunlukla hareket etmiş. 1990`lı yıllarda yine PKK`nin başlattığı saldırı ve olaylarda Kürt halkının yaşadığı acıların tekrar yaşanmaması için sabır etmiş. PKK`lilerce yapılan provakasyonlara prim vermemiştir. Malumunuz; saldırgan ve tekçi-faşist zihniyete sahip bu güruh, Özgür-Der temsilcilikleri ile Ak Parti binalarına da saldırılarda bulunmuş, Kürdistan`da kendisinden başka bir oluşuma hayat hakkı tanımayacağını göstermeye çalışmıştır. PKK geçmişte de pek çok Kürt oluşumuna saldırılarda bulunmuş ve onları sindirerek binlerce Kürt gencinin ölümüne sebep olmuştu" denildi.

PKK saldırılarına son vermezse Kürt halkının vicdanında mahkum olacaktır
PKK`nın saldırılarına son vermesi istenen açıklamada, "PKK ve bileşenleri Müslüman Kürt halkının temsilcisi olan HÜDA-PAR ve İslami STK`lara saldırılara mutlaka son vermeli; halkın inanç, örf ve geleneklerine düşman olan LGBT`li mübtezellerin dolduruşuna gelmemeli. Kürt halkının kanının dökülmesine ve acılar yaşanmasına sebep olacak kışkırtıcı-saldırgan ve provakatif tavırlarını terk etmelidir. Aksi takdirde, Kürt halkının vicdanında mahkum olacaktır."

PKK İslami gelişmeyi durduramayacaktır
"Kürt halkı ve bütün Kürdi hareketler ile insan hakları savunucuları; PKK`nin bu gayri insani saldırganlığına karşı duruş tavırlarını netleştirmeli ve onları kınamalıdırlar. PKK`nin kışkırtıcı politikalarını kınıyor. Bu yaptıklarının ona fayda vermeyeceğini, bölgedeki İslami gelişmeyi durduramayacağını anlamasını umarız. Halkımız yeniden acılar yaşamak istememektedir. Hiç kimsenin tekrardan bu halka acılar yaşatmaya hakkı yoktur." diye ifade edildi.

Fırat`ın ötesindeki Ergenekon`u ve Emniyet içindeki kirli oluşumları deşifre edin
Açıklamanın son bölümünde ise hükümet yetkililerine seslenen MİNHAP, "İktidara ve hususen İçişleri Bakanlığı`na çağrımız; Fırat`ın ötesindeki Ergenekon`u ve Emniyet içindeki kirli oluşumları gün yüzüne çıkarın ve deşifre edin. Daha önceki saldırıları yapan saldırganları ve düğün saldırısını yapan saldırganları bir an önce tespit edip adalete teslim etme sorumluluğu size aittir. Aksi takdirde dökülecek kana - Allah muhafaza - ortak olmuş olacaksınız. İslami STK`lara ve düğüne yapılan saldırıları kınıyor; tüm duyarlı kesimleri sükunet ortamına hizmet etmeye davet ediyoruz" ifadeleri vurgulandı.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir