• DOLAR 34.142
  • EURO 38.026
  • ALTIN 2759.888
  • ...
ABD'de Trump'a suikast girişimini araştırmak için komisyon kuracak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Kongresi Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, ülkeyi sarsan suikast girişimini araştırmak için hızlı davranacaklarını söyledi.

Haftaya mecliste çalışmalara başlayacaklarını belirten Johnson, “Hızlı hareket edeceğiz, komisyon kuracağım, bu şekilde yapmamızın nedeni, bu hassas saldırıyla ilgili incelemelerin daha hızlı gitmesi." dedi.

Johnson, söz konusu komisyonun mahkeme celbi yetkisi bulunacağına ve iki partiden de üyelerden oluşacağına işaret ederek, "Amerikan halkının hak ettiği cevapları alabilmesi ve bu konunun temeline hızlı bir şekilde inmek için Cumhuriyetçiler ve Demokratlardan oluşacak." diye konuştu.

"Sorumluluk en üstten başlar"
Öte yandan, CNN’e konuşan, suikast girişiminin gerçekleştiği alana bakan Butler Bölge Savcısı Ronald Goldinger, yerel kolluk kuvvetlerine seçim miting alanı dışında görev verilmediğini söyledi.

Goldinger, o gün 23 belediyeden gelen güvenlik ekiplerinin miting alanında olduğunu belirterek, "Bana söylendiği kadarıyla miting alanı dışında bizden görevlendirilen kimse yoktu. Ekibimiz bundan sorumlu değildi. Hiyerarşi Gizli Servis'in sorumluluğundaydı." şeklinde ifadeler kullandı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir