• DOLAR 34.075
  • EURO 38.023
  • ALTIN 2758.206
  • ...
Adım adım yeni savaş!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, şimdilik, yaz sıcağında Lübnan ve işgal rejimi arasında 120 kilometrelik sınır boyunca düşük seviyeli bir savaş sürüyor. Ancak burada tek bir kıvılcım tüm Orta Doğu'yu ateşe verebilir.  Eğer bu çatışma topyekûn bir savaşa dönüşürse Gazze'deki yıkımı gölgede bırakabilir, Irak ve Yemen'deki güçleri de içine çekebilir, Ortadoğu'nun dört bir yanına yayılabilir ve ABD'yi zor durumda bırakabilir. İran bile doğrudan müdahale edebilir.

Hizbullah işgal rejimini ciddi şekilde tehdit edebilecek bir ateş gücüne sahip. Grubun bazıları hassas güdümlü 150.000'den fazla roket ve füzeden oluşan bir cephaneliğe sahip olduğuna inanılıyor. Hizbullah'ın birçok ülkeden daha fazla askeri gücü var.

Son aylarda artan karşılıklı saldırılarla sınırdaki çatışmalar kızışıyor. Aralarında Almanya, Hollanda, Kanada ve Suudi Arabistan'ın da bulunduğu bazı ülkeler vatandaşlarına Lübnan'ı acilen terk etme çağrısı yaptı. İngiltere, bu ülkeye seyahat edilmemesi tavsiyesinde bulundu ve burada bulunan vatandaşlarını halen imkanları varken, ülkeyi terk etmeye çağırıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir