• DOLAR 33.901
  • EURO 37.635
  • ALTIN 2809.646
  • ...
Kudüs Seriyyeleri Sözcüsü Ebu Hamza'dan önemli açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ - Ebu Hamza yaptığı videolu açıklamada, işgal kuvvetlerine Netzarim ve Refah bölgelerinden daha fazla saldırı düzenleyeceklerini vurguladı.

Savaş ne kadar uzun sürerse sürsün direnişin cephelerde ve her şekilde savaşmaya devam edeceğini kaydeden Ebu Hamza, mücahitlerinin patlayıcılarla  “işgal tanklarını ve araçlarını Şucaiye, Tel Hava ve Tulkarm'da imha ettiğini ve siyonist askerlerin de çekirge sürüsü gibi kaçtığını" belirtti.

Direnişin “ne kadar sürerse sürsün bu savaşta zafere ulaşacağına inandığını” vurgulayan Ebu Hamza, mücahitlerin yakın zamanda Şucaiye'de bir evde saklanan bir işgal kuvvetini öldürüp yaraladığını aktardı.

Ebu Hamza, “Kudüs Seriyyeleri olarak topraklarımızda yeriniz olmadığına dair açık bir mesaj gönderiyoruz.” dedi.

“Direnişin sahada var ve etkili olduğunu, Batı Şeria, Gazze, Lübnan ve Suriye'de görevini yerine getirdiğini” söyleyen Ebu Hamza, direnişin "Gazze ve çevresindeki düşman güçlerini bombalamaya, mücahitlerin Tel el-Hava ve Refah'ta düşman güçlerini püskürtmeye devam ettiğini" vurguladı.

Direnişin “Gazze Şeridi'nden Batı Şeria'ya, Suriye'ye ve Lübnan'a kadar tüm cephelerde işgal güçlerine acı darbeler indirmeye devam ettiğini” söyleyen Ebu Hamza, işgalin “Han Yunus, Nuseyrat ve Şati'de silahsız sivilleri bombalayarak ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki açlık savaşıyla sahadaki başarısızlığını örtmeye çalıştığını” kaydetti.

Filistinli mahkumların serbest bırakılmasının direniş için en önemli öncelik olmaya devam ettiğini söyleyen Ebu Hamza, işgal polis gücünün Dürzi üyelerinin hapishanelerde Filistinlilere işkence ve kötü muamelede bulunduğunu belirtti.

Filistinli esirlerin, Dürzi polislerin elinde en kötü istismar, işkence ve aşağılamaya maruz kaldığını söyleyen Ebu Hamza, Dürzi toplumun ileri gelenlerine “bugün, yarın ya da herhangi bir zamanda misilleme ile sonuçlanacak bu davranışı durdurmaları” çağrısında bulundu.

Ebu Hamza, Filistinli esirlerin özgürlüğe kavuşturulmasının direnişin en önemli önceliği olmaya devam ettiğini ve “düşmanın kibrine rağmen bunun kaçınılmaz olduğunu” vurgulayarak, direnişin “işgal yenilgiye uğratılana kadar mevcut tüm araçlarla devam edeceğini” sözlerine ekledi. 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir