• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Siirt'te Yaz Kur'an kurslarında çocuklar hem dini eğitim görüyor hem de kötü alışkanlıklardan korunuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen seneye oranla Yaz Kur'an kurslarına olan talebin ciddi şekilde arttığını ve sıcak hava şartlarına rağmen büyük bir ilgi gördüğünü belirten Pinal, Kur'an'ın, 'Oku' emriyle başladığını ve öğrenmenin yaşamak için gerekli olduğunu, bilmek ve yaşamanın okumaya ve öğrenmeye bağlı olduğunu ifade etti.

"Yaz Kur'an kurslarına büyük özen göstermeliyiz"

Camilerde çocuklara uyuşturucudan uzak durma ve bağımlılıkla mücadele konularında seminerler düzenlendiğini belirten Pinal, şöyle konuştu:

"Kur'an'ı okumak ve öğrenmek isteyen tüm evlatlarımız için Yaz Kur'an kurslarımız büyük bir katılımla devam ediyor. Çok büyük bir heyecan var. Her gün çeşitli yerlerde evlatlarımızı görüyorum; büyük bir heyecanla Kur'an-ı, duaları ve namazda okuyacakları sureleri öğreniyorlar. Bu çok memnuniyet verici bir durumdur. Yüce kitabımız Kur'an, 'Oku' emri ile başlamaktadır. Yaradan, 'Rabbinin adı ile oku' diyor yüce kitabımızda. İlk inen ayetlerde hatırlatıldığı üzere okumak ve öğrenmek, yaşamak için gereklidir. Bilmek ve yaşamak, ancak onu tanımaya, okumaya ve öğrenmeye bağlıdır. Evlatlarımızın dinini bilen ve yaşayan bir nesil olarak yetiştirilmesinde yaz Kur'an kurslarımız için çok büyük bir gayret göstermemiz gerekiyor." tavsiyesinde bulundu.

"Yaz Kur'an kurslarına geçen seneye oranla ciddi bir talep var"

Yaz Kur'an kurslarına geçen seneye oranla ciddi bir talep olduğunu belirten Pinal, "Yaz Kur'an kursları çok sıcak olmasına rağmen büyük ilgi görüyor. Özellikle içinde bulunduğumuz zamanın şartlarını göz önünde bulundurarak, çocuklarımıza dini ve Kur'an eğitiminin yanı sıra kötü alışkanlıkların neler olduğu hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz. Uyuşturucudan uzak durulması gerektiğini ve bağımlılıkla mücadele konusunda uzman eğitimcilerimiz vasıtasıyla tüm Kur'an kurslarımızda seminerler düzenlemeye başladık. Çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak ve onlara güzel davranışlar kazandırmak için yapılan bu çalışmalara büyük önem veriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Anne ve babalar çocuklarını teşvik etmeli ve onları yakından takip etmelidir"

Çocukların camiyi sevmeleri için uyguladıkları basit yöntemlere de değinen Pinal, "Küçük ikramlar hazırlıyoruz. Hocalarımıza diyoruz ki, hayırsever vatandaşlarımızla paylaşın bu tür etkinlikleri, onların gönüllerini küçük ikramlarla alın ve çocuklara camiyi sevdirelim. Sevgi, işin ilk basamağıdır, ilk adımıdır. Seven, çok kolay mesafe alır. Diğer önemli husus ise anne ve babaların çocuklarını takip etmeleridir. Bugün camide neler yaptın, neyi okudun, hangi sureyi okudun? şeklinde sorular sorarak çocuklarıyla birlikte paylaşmalarını ve onları motive edici sözler söylemelerini tavsiye ediyorum. 'Hayır yapamazsın, sen böylesin' gibi onları kıracak davranışlardan uzak durmalıdırlar. Çocuklarına, 'Sen dinimizin esaslarını öğreniyorsun, yarın mahşer meydanında şefaatçi olacaksın, anne ve babana yardımcı olacaksın. Senin güzel bir insan olmanı diliyor ve bekliyoruz.' diyerek onları motive etmeleri ve takip etmeleri gerekmektedir." önerisinde bulundu.

"Anne ve babaların çocuklarına erken yaşta şekil verip, onları insanlık için yararlı birer birey olarak yetiştirmeleri çok önemlidir"

Anne ve babaların çocuklarının ne yaptığını takip etmelerinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Pinal, "Takip çok önemlidir. Nereye gidiyor, ne zaman geliyor? Hocalarına soracaklar; yapmamız gereken bir şey var mı çocuğumuz için? Belki hocalarımızın tavsiyesi olacaktır. Çocuklarımız rol model olarak hocalarımızı seçiyorlar. Hem gözlerine hem de gönüllerine işliyor bu resim. Hocalarımız bu anlamda çok önemlidir. Hoca imajı onların beynine kazınıyor, gönüllerine nakşoluyor. Anne ve babaların bu noktada, 'Ağaç yaş iken eğilir' misali, çocuklarına şekil vermeleri, fazla uzayan yerleri budamaları, tabiri caizse onları düzgün, insanlığa yararlı bir kişi olarak yetiştirmeye katkı sunmaları çok önemlidir. Anne ve baba, çocuğunun sadece dünyaya gelmesine vesile olup onun maddi ihtiyaçlarını gidermekle kalmamalıdır; asıl olan, maddi ihtiyaçlarla birlikte gönül ihtiyacını da gidermektir. Allah inancının sağlam bir şekilde yerleşmesini sağladığımızda anne ve baba çok mutlu olacaktır." ifadelerini kullandı.(İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir