• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
PKK/YPG, 2 çocuğu daha "zorunlu askerlik" bahanesiyle kaçırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye İnsan Hakları Ağından yapılan açıklamada, PKK/PYD'ye bağlı Devrimci Gençlik Hareketinin Halep'in Şehba bölgesi ile Haseke ilinde 2 çocuğu kaçırdığı ve örgüt saflarına katmak için silahlı eğitime tabi tuttuğu bildirildi.

Kaçırılan ve PKK saflarında silah altına alınan çocukların aileleri, yaşananlara tepki göstermek amacıyla gösteri düzenledi.

UNICEF’in Qamişlo’daki bürosu önünde bir araya gelen onlarca aile, kaçırılan çocuklarının serbest bırakılmasını talep etti.

Aileler “onlar çocuk, çocukların yeri mevzi değil, çocuklarımız geri verin” sloganları attı. 

PYD'nin sözde asayiş güçleri eylem yerine gelmek isteyen bazı aileleri engelledi, ayrıca eylemin görüntüsünü çekmek isteyenlerin telefonlarına el koydu.

Eylem yerine insanların yaklaşmasını engelleyen PYD/PKK ayrıca eylem yapan bazı ailelere sözlü taciz ve tehditte bulundu.

UNİCEF görevlileri ise aileler ile görüşmeyi kabul etmeyerek sadece dosyayı takip edeceklerini belirtti. Kaynaklar UNICEF’in PYD/PKK'nin baskısı altında bu kararı aldığını ifade etti.

Reşid İnsan Hakları Ağı da temmuz ayının başından bu yana PYD’nin kontrolündeki ilçelerde 11 çocuğun kaçırıldığını bildirdi. 

Hem Türkiye hem de Suriye’deki çocukları çatışmalarda sıklıkla kullandığı bağımsız uluslararası gözlem kuruluşlarınca rapor edilen PKK, bu eylemlerini uzun yıllardır sürdürüyor.

Yaklaşık 40 yıldır Kürdlere çatışma, kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen örgüt, halkın çocuklarını ailelerinden koparmaya ve istismar etmeye devam ediyor.

1994’ten itibaren sistematik olarak çocuk eleman kullandığı ifade edilen PKK'nin, son yıllarda özellikle Suriye'de binlerce çocuğu saflarına kattığı düşünülüyor.

15-18 yaş arası çocukların zaten PKK kadrolarının büyük bir kısmını teşkil ettiği, dolayısıyla bu sayının ağırlıklı olarak 15 yaşından küçüklerden olduğu biliniyor.

Bu konuda yükselen tepkilere rağmen PKK, çocukları ailelerinden kopararak ve zorla silahlandırarak çatışmalarda kullanmaya devam ediyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir