• DOLAR 34.017
  • EURO 37.727
  • ALTIN 2727.481
  • ...
YKS tercih takvimi belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 8-9 Haziran'da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) sonuçları açıklandı.

Sonuçların açıklanmasının ardından 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr adresinden yayımlandı.

Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlandı.

Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sonuçların açıklanmasıyla tercih heyecanının başladığını kaydetti.

Ersoy, tercih işlemlerinin 25 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında https://www.osym.gov.tr üzerinden yapılacağını belirtti.

Adayları tercih yaparken uzman desteği almayı ihmal etmemeleri konusunda uyaran Ersoy, "İlgi ve yeteneklerinizi dikkate alın, yayımlayacağımız kılavuzdan bölümlere ilişkin bilgileri lütfen dikkatlice okuyun. Yapacağınız tercihlerin gönlünüzce ve hayırlı olmasını diliyorum." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir