• DOLAR 33.987
  • EURO 38.06
  • ALTIN 2745.098
  • ...
Çin'de buluşacaklar! Hamas'tan kritik açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Fetih Hareketi Seferberlik ve Organizasyon Komisyonu Sözcüsü Abdulfettah Devle,, Çin'in Hamas ve Fetih hareketlerini ve ardından tüm Filistinli grupları kapsayan bir toplantıya ev sahipliği yapacağını söyledi.

Çin'de 20 Temmuz'da başlayacak görüşmelerin 3 gün süreceğini belirten Devle, Fetih hareketi olarak Filistin meselesinin içinden geçtiği zor koşullar ve Gazze Şeridi'ne yönelik soykırım savaşı sürerken tüm engelleri aşmaya açık olduklarını belirtti.

Hamas liderlerinden Hüsam Badran ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Filistin hareketi ve grupları, Çin Halk Cumhuriyeti'nden bu ayın 21'i ve 22'sinde genişletilmiş bir grup toplantısı düzenlemek üzere z bir davet aldı.

▪️ Hareket, özellikle Mescid-i Aksa tufanı savaşının ışığında, Filistin halkımıza yakışır, onların fedakarlıkları ve kahramanlıklarıyla orantılı bir ulusal birliğin sağlanması için bu çağrıyı olumlu bir tavır ve ulusal sorumlulukla ele aldı.

▪️ Çin'de yaklaşan toplantı kapsamlı bir ulusal toplantıdır ve çeşitli Filistinli grupları içermektedir.

▪️ Geçen Nisan ayında Pekin'de yapılan bir önceki toplantının sonuçlarının üzerine inşa edilmesinin mümkün olduğuna inanıyoruz ve başkalarının da bu sonuçlardan geri adım atmayacağını umuyoruz.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir