• DOLAR 33.987
  • EURO 38.06
  • ALTIN 2745.098
  • ...
Molla Yaçin: Gazze'de işlenen vahşet Kerbela olayını binlere katlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1385 yıl önce bugün, Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindeki 70'den ehlibeytten kişi Kerbela’da şehit edilmişti.

İslam ve insanlık tarihinin en vahim olaylarından biri olan Kerbela, ümmetin ortak matemi olarak yâd edilmektedir.

Alimler, İslam tarihinde Kerbela’nın yanı sıra birçok olayın yaşandığı Muharrem Ayı’nın 10’unu ibadetlerle geçirmek gerektiğini belirtiyor.

Molla Nizamettin Yaçin, konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuştu.

"Muharrem ayının aşure orucunun tutulması insanın geçirmiş olduğu bir yılda ufak günahların kefaretine vesile olacağı konusunda Resulullah sahabeleri teşvik etmiştir"

Muharrem ayının İslam’da değerli bir ay olduğunu dile getiren Yaçin, "Özellikle Muharrem ayının 10’u olan aşura günü değerli bir gündür. Allah Resulü, nübüvvet zamanında değer vermiştir. Muharrem ayının aşura orucunun tutulması, insanın geçirmiş olduğu bir yılda ufak günahların kefaretine vesile olacağı konusunda Resulullah sahabeleri teşvik etmiştir. Sahabeler de aşura günü orucunu ihmal etmemişlerdir." dedi.

"Müslümanların böyle bir günde oruç tutmaları kendilerine mükâfat olur"

Molla Nizamettin Yaçin

Aşura günü ile ilgili İslam tarihinde birçok rivayetler olduğunu belirten Yaçin, "Hazreti Âdem Aleyhisselam’ın cennetten çıkışı ve onun tövbenin kabul oluşu, Hazreti İbrahim Aleyhisselam’ın ateşten kurtuluşu gibi birçok şeyler anlatılıyor. Bu gerçekler oluşmuştur. Onun için bugün de orucun tutulması önem arz ediyor. Müslümanların böyle bir günde oruç tutmaları kendilerine mükâfat olur." diye konuştu.

"Hazreti Hüseyin'in gayesi; hakkı, adaleti, Allah Resul’ünün davasını insanlara haykırması, onun anlatılması ve adaletin yerini bulması, İslam'ın gerçeğini insanlara yansıtılmasıdır"

Aşura gününde Kerbela olayının da vuku bulduğunu hatırlatan Yaçin, "Kerbela olayı Allah Resulü'nün çocukları Hazreti Hüseyin, 72 ehlibeytiyle birlikte Kerbela çölünde muhasara altına alınıyor ve Yezid'in askerleri tarafından orada 72 kişi şehit ediliyor. Kerbela, alem-i İslam'da büyük bir yankı uyandırmış ve dünya var oldukça Kerbela anlatılır. Bu olayın sebebi de Yezid’in taraftarları için; dünyaydı, maldı, makamdı. Hazreti Hüseyin'in gayesi; hakkı, adaleti, Allah Resulü'nün davasını insanlara haykırması, onun anlatılması ve adaletin yerini bulması, İslam'ın gerçeğinin insanlara yansıtılmasıdır. Müslümanların bundan ibret almaları lazımdır ki dünya malı, dünya sevgisi  dinden, İslam'dan üstün tutulduğu zaman büyük felaketlere sebebiyet verir." şeklinde konuştu.

"Gazze alemi İslam'ın bir Kerbela’sıdır"

Müslümanların tarihte zaman zaman Kerbelalar benzeri olaylar yaşadığının altını çizen Yaçin, "Zaman zaman Müslümanlar kıyma uğramış, soykırıma uğramış, onlara çok büyük zulüm ve hakaretler yapılmıştır. Özellikle bugün canlı olarak gördüğümüz Gazze'deki Kerbela olayıdır. Yani Gazze'de şu anda işlenen vahşet Kerbela olayını binlere katlar. O kadar vahşi bir şekilde büyük bir vahşet, büyük bir katliam yapılmaktadır ve burada yapılanların tek nedeni bu insanların Müslüman olmalarıdır. Bu insanları yaratan Allah-u Teala, ‘bana kulluk edeceksiniz’ diyor. Başkaları da ‘hayır bize kulluk edeceksiniz, bizim isteklerimiz doğrultusundan hareket edeceksiniz’ diyor. Şimdi Gazze alem-i İslam'ın bir Kerbela’sıdır. Eğer Müslümanlar buna duyarlı olmazlarsa bunun etrafında kenetlenmezlerse, bunlara dua etmezlerse hepsi de bundan sorumludur. Herkes Gazze'de vuku bulan olayın sorumlusudur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir