• DOLAR 33.987
  • EURO 38.06
  • ALTIN 2745.098
  • ...
Bursa'da zirai ilaç bayii denetimleri gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülke genelinde 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında hazırlanan ve 2019 tarihinde yayımlanan, bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satılması ile depolanması hakkındaki yönetmelik çerçevesinde yönetmeliğe uyum denetimleri yapılıyor.

Bu kapsamda Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Doğan ile İl Müdürlüğü denetim ekipleri tarafından Karacabey'de bulunan zirai ilaç bayisine denetim yapıldı.

Yönetmeliğe uyum denetimleri çerçevesinde, üreticilerin doğru ilaç ve doğru makine kullanımının sağlanarak, tüketicilerin pestisit kalıntısı olmayan sağlıklı ürünlere ulaşılması amaçlanıyor. Bu kapsamda yapılan denetimde; işyerinin fiziki şartlarının ve işyerinde alınan güvenlik tedbirlerinin mevzuata uygunluğu, satışa sunulan bitki koruma ürünlerinin ve zirai mücadele makinelerinin ruhsat kontrollerinin yanı sıra bitki koruma ürünlerinin kayıt sistemine girilmesi, işyerinde insan ve hayvan gıdaları ile satışı yasak olan maddelerin kontrolü yapıldı.

 Denetim, yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe uyum sağlanması hakkında, işyerlerinin uyması gereken kurallar hakkında bilgilendirme yapılmasının ardından sona erdi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir