• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Şırnak'ta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çanakkale Savaşından kalma objelerin ve dijital gösterilerin yer aldığı Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, ülkenin 81 ilini gezerek ziyaretçilerine Çanakkale ruhunu hatırlatıyor.

7 ayrı vitrinde Çanakkale Savaşı ile ilgili fotoğrafların ve çeşitli görsel materyallerin yer aldığı müzede çeşitli videolarla da tanıtımlar yapılıyor. Halk ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği mobil müze, ziyaretçilerini de duygulandırıyor.

Şırnak cumhuriyet meydanında kurulan Çanakkale Savaşları Mobil müzesini gezen Deneyap öğrencileri Çanakkale'yi görmeyi de istediklerini ifade etti.

"Çanakkale Savaşı'nın İslam dünyası için çok büyük bir önemi var"

Şureş Pusat

Şureş Pusat, "Bugün Çanakkale mobil müzesini gezmek nasip oldu. İçerde tarihi parçalar vardı. Bunları görmek bizi aşırı derecede duygulandırdı. Çanakkale savaşını belgesellerde görüyorduk bu tarihi parçaları, ilk defa bu kadar yakından görmek bizi çok heyecanlandırdı. Müzeyi gezerken o ruhu yaşamamızı sağladı. Yerinde görmekte isterdik doğrusu. Çanakkale savaşı İslam dünyası için çok büyük bir önemi var. Burada bunları görmek bizi manevi açıdan duygulandırdı. Çanakkale cephesini görmekte nasip olur inşallah." ifadelerini kullandı.

"Kendimizi Çanakkale'de hissettik"

Nezir Çakar

Nezir Çakar, "Şırnak'a gelen Çanakkale mobil müzesini Deneyap atölyesi öğrencileri olarak gezme fırsatımız oldu. Gezdiğimizde kendimizi Çanakkale'de hissettik. O gün yaşanan savaşları tek tek gözlerimizin önüne getirip canlandırdık. Gerçekten çok duygulandık. Bunların hepsini Çanakkale'ye gidip yerinde de görmek istiyoruz. " dedi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir